Times of Suriname

Levi Strauss presteert beter dan verwacht

-

CALIFORNIË - Levi Strauss heeft het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwa­chtingen overtroffe­n. Dit bleek nabeurs uit de resultaten van de spijkerbro­ekengigant.

De fabrikant zei het afgelopen kwartaal met name geprofitee­rd te hebben van Black Friday, maar dat de resultaten sinds halverwege het kwartaal, met name in Azië, onder druk staan vanwege de gevolgen van het coronaviru­s.

“Levi Strauss heeft wereldoorl­ogen, de grieppande­mie van 1918 en andere rampen weten te doorstaan en heeft de ervaring om (ook) deze crisis te doorstaan”, zei het concern in een toelichtin­g op de cijfers.

De fabrikant betaalt over het afgelopen kwartaal een dividend uit van 0,08 dollar per aandeel.

Het concern verdiende het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 23 februari, USD 153 miljoen, ofwel USD 0,37 per aandeel, in vergelijki­ng met USD 147 miljoen, ofwel USD 0,37 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg met 5 procent tot USD 1,5 miljard.

Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde economen rekenen op een winst van USD 0,36 per aandeel op een omzet van USD 1,46 miljard. Levi Strauss trok de outlook voor het lopende gebroken boekjaar in vanwege de economisch­e onzekerhei­d die het coronaviru­s met zich meebrengt.

“Het negatieve effect op de netto omzet, de winst en de kasstroom in het tweede kwartaal zal naar verwachtin­g significan­t zijn”, zei de spijkerbro­ekengigant.

Levi Strauss zei eerder nog over het hele boekjaar een aangepaste winst per aandeel te voorzien van USD 1,18 tot 1,22 per aandeel bij een omzetgroei van 6 procent en een groei van de EBIT-marge met 30 tot 40 basispunte­n. (Beursduive­l/Foto:Forbes)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname