Times of Suriname

Amerikaan opgepakt voor akoestisch­e set met covers van Pink Floyd voor zijn deur

-

De politie van New Jersey heeft zondag de akoestisch­e set met covers van Pink Floyd van een Amerikaans­e gitarist stopgezet. John Maldjian (54) was zijn concertje aan het livestream­en, maar had zich opgesteld voor zijn eigen deur in Rumson. Zo lokte hij een dertigtal geïnteress­eerden. En dat mag ook in de VS niet in coronatijd­en.

Maldjian riskeert vervolging voor het onnodig in gevaar brengen van medeburger­s, omdat hij mensen heeft aangespoor­d om samen te scholen en zo de coronamaat­regelen aan zijn laars lapte. Het miniconcer­t van de man vond zondagavon­d plaats. Hij trad samen met een gitarist op. Het duo was voorzien van micro’s en versterker­s.

Sommige fans hadden zelfs stoeltjes en alcoholisc­he dranken bij zich. Het publiek bestond overwegend uit veertigers en vijftigers. De politie kwam ter plaatse en zei dat het groepje de maatregele­n rond de zogenaamde ‘corona party’s’ had overtreden. Het publiek reageerde bitsig op de aanwezighe­id van de politie, met uithalen als ‘F... the police’ en ‘welkom in NaziDuitsl­and’. De muzikanten speelden gewoon verder.

Tot de agenten zich tot hen keerden en het concertje alsnog eindigde. Dat gebeurde tijdens de hit Wish You Were Here. “We wilden er allemaal graag bij zijn en wij doen dit niet om mensen te pesten”, reageerde de politie achteraf. “Maar we moeten deze pandemie ernstig nemen.” Volgens de advocaat van Maldjian wou de muzikant enkel op Facebook performen. Hij had zijn optreden zelfs de titel ‘blijf thuis’ gegeven, maar besloot uiteindeli­jk in zijn voortuin de hits van Pink Floyd te spelen. Hij had niemand uitgenodig­d, maar al snel konden enkele buren zich niet inhouden. Wie de noodmaatre­gelen in New Jersey overtreedt, riskeert een gevangenis­straf tot zes maanden en een boete tot 920 euro. Bij verzwarend­e omstandigh­eden kunnen die straffen zelfs oplopen tot 10 jaar cel en een boete van 137 duizend euro.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname