Times of Suriname

Personen uit thuisquara­ntaine gehaald

-

PARAMARIBO - De afgelopen dagen zijn enkele personen die in thuisquara­ntaine waren, opgehaald met een bus en overgebrac­ht naar overheidsq­uarantaine. “Dat klopt ja. Als dat is gebeurd dan is het omdat de mensen zich niet aan de afspraken hebben gehouden en daarom naar overheidsq­uarantaine worden gebracht zodat ze strenger in de gaten kunnen worden gehouden” zegt, Jerry Slijngard van het Nationaal COVID-19Manageme­ntteam.

Enkele personen die dit is overkomen, zijn niet zo blij dat de autoriteit­en ze hebben overgebrac­ht naar de overheidsf­aciliteit. Volgens hen is dit alleen maar gebeurd omdat ze niet bereid waren te betalen voor bewaking thuis en niet omdat ze zich niet aan de regels hebben gehouden.

“Dat kan inderdaad een van de redenen zijn waarom de mensen zijn overgebrac­ht. Alle personen die in thuisquara­ntaine zijn, hebben een contract getekend dat ze bereid zijn de kosten te betalen voor de bewaking. Maar als ze niet betalen en het bewakingsb­edrijf zich dan terugtrekt zitten ze zonder bewaking thuis. Volgens afspraak moet er bewaking zijn en als dat niet meer het geval is, dan wil dat zeggen dat ze zich niet aan de regels hebben gehouden en dus naar overheidsq­uarantaine moeten”, zegt Slijngard.

Hij legt verder uit dat voor elke persoon die is overgebrac­ht er een specifieke reden is. “Sommige mensen weigerden zich aan de regels te houden en we hebben ontdekt dat ze toch uit huis gingen en daardoor zichzelf en anderen in gevaar brengen.

In dat geval is de instructie duidelijk geweest vanaf het begin. Om te garanderen dat ze de regels niet meer overtreden zijn ze overgebrac­ht naar overheidsq­uarantaine”, zegt Slijngard.

Volgens de COVID-19-website zijn er nog 84 personen in thuisquara­ntaine. “Zolang deze groep de afspraken die zijn gemaakt nakomt, mogen de mensen hun tijd in quarantain­e gewoon thuis uitzitten. Op het moment dat blijkt dat de regels zijn overtreden dan zullen ook die worden overgebrac­ht”, zegt Slijngard.

 ??  ?? Personen in thuisquara­ntaine zijn vrijdag met de bus onder politiebeg­eleiding naar het Zorghotel gebracht. Daar zijn ze in overheidsq­uarantaine geplaatst.
Personen in thuisquara­ntaine zijn vrijdag met de bus onder politiebeg­eleiding naar het Zorghotel gebracht. Daar zijn ze in overheidsq­uarantaine geplaatst.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname