Times of Suriname

Limburg: “Men moet ophouden dingen uit hun context te halen”

-

PARAMARIBO - “De eerste burger van het land dient het goede voorbeeld te geven, maar helaas kunnen wij dat niet zeggen van ons staatshoof­d.” Zo luidt de reactie van Curtis Hofwijks, die vrijdag te Flora langsreed met zijn auto en een groepje mensen onder een tent bijeen zag, waarbij achteraf bleek dat de president zich ook tussen de mensen bevond. Wat Hofwijks het meest stoort aan dit voorval is dat de COVID-19-maatregele­n volgens hem niet zijn nageleefd.

“In een tijd dat wij allemaal verantwoor­delijk zijn voor de handhaving van de nationale gezondheid, zien wij de president langs de straat in een bijeenkoms­t met meer dan vijftig personen waarbij ook de andere COVID19-maatregele­n niet in acht worden genomen. Dat kan gewoon niet. Hoe verwacht men van anderen dan dat zij wel luisteren als onze autoriteit­en misbruik maken van hun positie en zelf de regels overtreden. Het gaat om de veiligheid van ons allemaal, ook van de mensen die daar waren en het is teleurstel­lend om te zien dat de president zelf de regels met betrekking tot COVID-19 heeft overtreden. Hoe kan men dan van de bevolking verwachten dat die wel luistert en de regels volgt. COVID-19 tegengaan is een verantwoor­delijkheid van ons allen, ook de president”, zegt Hofwijks.

De woordvoerd­er van de president, Cliff Limburg, om een reactie gevragd over dit voorval en de discussie die hierover via sociale media is ontstaan zegt het volgende: “Een foto is een momentopna­me en de video’s die zijn gemaakt waarbij je de president ziet is 30 seconden ongeveer. Men moet eerst het hele verhaal weten voordat men dingen uit proporties haalt en opblaast in de media. De president reed daar langs en zag het groepje bij elkaar. Hij is gestopt omdat het NDP-mensen waren en is voor een paar minuutjes een babbeltje met de mensen gaan maken. Hierbij maakte hij gebruik van de gelegenhei­d om het groepje te wijzen op de noodzaak van de COVID-19- maatregele­n”.

Limburg zegt verder dat iedereen weet dat als men Desi Bouterse ergens ziet, mensen massaal op hem afkomen en zo begon het ook druk te worden daar onder die tent toen men doorhad dat hij daar was gestopt. “Toen de president dat zag is hij meteen van daar vertrokken maar niet alvorens de mensen op het hart te drukken de regels na te leven. De president is 74 jaar en valt onder de risicogroe­p voor COVID-19. Daar is hij zich van bewust en ook hij is extra voorzichti­g. Met z’n allen proberen we te wennen aan deze nieuwe cultuur en voor niemand is het makkelijk om de maatregele­n na te leven. Maar om te stellen dat de president de regels heeft overtreden is verregaand en men moet ophouden dingen uit hun context te halen”, zegt Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname