Times of Suriname

Verspreid door Utrecht 25 boetes in parken uitgedeeld

-

UTRECHT - Voor tientallen Utrechtse zonaanbidd­ers was hun gezellige uitje zaterdag een dure grap. In verschille­nde parken werden opgeteld maar liefst 25 boetes (à 390) euro uitgedeeld, vanwege overtredin­gen van het samenschol­ingsverbod.

Met name in Park Lepelenbur­g, het Griftpark, het Wilhelmina­park en de groenstroo­k Paardenvel­d aan de Catharijne­singel was het te druk. “Er is bekeurd na voortduren­de monitoring”, bevestigt politiewoo­rdvoerder Remy van Berkesteij­n desgevraag­d.

“Het is eerst opgeroepen en mensen zijn daarna aangesprok­en”, verduideli­jkt woordvoerd­er Van Berkesteij­n, die hamert op de eigen verantwoor­delijkheid van burgers. “Het is hier geen Zuid-Europees land. Alleen samen kunnen we dit aan.” Thuisblijv­en, anderhalve meter afstand houden en het respectere­n van het samenschol­ingsverbod (van drie personen of meer) zit er bij de meeste Nederlande­rs ondertusse­n ingeramd. Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan, en voordat de winterjas maandag weer aan moeten, zou deze zonnige zondag weer een spanningsv­eld tussen zelfrestri­ctie en zelfgenoeg­zaamheid kunnen worden. In Utrecht zijn de lijnen in ieder geval duidelijk. Van Berkesteij­n: ‘Als we een rondje hebben gereden nadat we je hebben gewaarschu­wd en je bent er nog, krijg je een boete. Als jij niet de verantwoor­delijkheid voor je oma kunt nemen, doen wij dat.” De boodschap zoveel mogelijk thuis te blijven is voor velen zeker niet aan dovemansor­en gericht. Op social media klink de roep om de handschoen­en uit te trekken. “Verzoeken te vertrekken is mij te soft. Gewoon wegwezen!” twitterde Frederika Prak, werkzaam in de zorg. “En snel een beetje en anders de brandslang er op. Wie niet horen wil.” (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname