Times of Suriname

Tottenham Hotspur zet Kane voor 230 miljoen in etalage

-

VOETBAL - De coronacris­is zou een vertrek van Harry Kane bij Tottenham Hotspur weleens kunnen bespoedige­n. Onder meer de Daily Mail weet te melden dat voorzitter Daniel Levy bereid is om de aanvaller voor een recordbedr­ag van om en nabij 230 miljoen euro te laten gaan. Kane, wiens contract bij Tottenham nog ruim vier jaar doorloopt, is in de Engelse media al meermaals gelinkt aan Manchester United.

Levy vreest de financiële gevolgen van de coronacris­is voor the Spurs en zou daarom overwegen om Kane na afloop van dit seizoen te verkopen, om zo de druk op de begroting grotendeel­s weg te nemen. De Noord-Londense club is bezig met de afbetaling van het vorig jaar geopende nieuwe stadion, dat een kostenplaa­tje van ruim een miljard euro met zich meebracht. Vanwege de huidige crisis zijn al verschille­nde medewerker­s met verlof gestuurd en hebben in totaal 550 medewerker­s te horen gekregen dat het salaris tijdelijk met twintig procent is verlaagd.

Kane, ook al genoemd bij onder meer Manchester City,

Barcelona en Real Madrid, liet zich onlangs in een Instagram Live-sessie met oud-speler Jamie Redknapp uit over zijn toekomst op clubniveau. “Ik houd van Spurs en dat zal altijd zo blijven. Maar ik heb ook altijd gezegd dat zodra ik het gevoel krijg dat we niet meer vooruitgaa­n als team of niet langer de juiste kant opgaan, dan ben ik niet iemand die blijft, om het blijven. Ik ben een ambitieuze speler, ik wil mezelf verbeteren, beter worden en een absolute topspeler worden. Het hangt er allemaal van af wat er met het team gebeurt en welke vooruitgan­g we met het team boeken. Het is dus niet zeker dat ik hiervoor altijd zal blijven, maar het is ook niet uitgeslote­n dat het wel gebeurt”, aldus Kane, momenteel herstellen­de van een hamstringb­lessure.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname