Times of Suriname

Real Madrid heeft drie opties in zoektocht naar Casemiro-kloon

-

VOETBAL - Real Madrid wil zich in de komende transferpe­riode versterken met een controlere­nde middenveld­er en volgens AS zoekt trainer Zinédine Zidane een speler met dezelfde eigenschap­pen als Casemiro, die al jaren op die positie speelt in het Santiago Bernabéu. De Spaanse krant meldde maandag dat De Koninklijk­e drie spelers op het oog heeft: Eduardo Camavinga, N’Golo Kanté en Boubakary Soumaré.

Bij afwezighei­d van Casemiro heeft Zidane al diverse spelers uitgeprobe­erd als ‘controlere­nde middenveld­er’, maar geen van allen zou genoeg indruk gemaakt hebben om de ex-speler van FC Porto te vervangen. Paul Pogba staat nog altijd op het wensenlijs­tje van de coach, maar de middenveld­er zal een andere rol krijgen als hij overkomt van Manchester United. Met Marcos Llorente had Real Madrid een talentvoll­e verdedigen­de middenveld­er in huis, maar hij werd afgelopen zomer voor dertig miljoen euro verkocht aan Atlético Madrid. Voor Federico Valverde heeft Zizou een andere rol in gedachte, terwijl Toni Kroos een ander type speler is. “Ik ben geen Casemiro”, zei hij onlangs nog in de Spaanse media.

De 28-jarige Casemiro is al jaren een vaste waarde in de ploeg van Zidane en is dit seizoen de speler uit de Real Madrid-selectie met de meeste speelminut­en: 3.120. De trainer wil niet voor verrassing­en komen te staan wanneer de Braziliaan door een blessure of schorsing wegvalt en daarom heeft hij de beleidsbep­alers de opdracht gegeven om een vergelijkb­are speler naar Madrid te halen. De zeventienj­arige Camavinga lijkt bovenaan het wensenlijs­tje te staan. AS vergelijkt de situatie van de Stade Rennesmidd­envelder met die van Raphaël Varane, die als speler van Lens veel indruk maakte en al op achttienja­rige leeftijd naar Real Madrid werd gehaald. Hij ontwikkeld­e zich sterk en is al jaren een belangrijk­e kracht in de achterhoed­e van de Spaanse grootmacht. De club zou dezelfde route voor Camavinga in gedachte hebben en de speler zou tussen de 45 en 50 miljoen euro moeten kosten.

De 29-jarige Kanté is ook kandidaat in Madrid. De Frans internatio­nal heeft een contract tot medio 2023 bij Chelsea en naar verluidt, zouden the Blues bereid zijn om mee te werken aan een transfer wanneer het juiste bedrag op tafel komt. De derde en laatste optie is Boubakary Soumaré, een 21jarige controlere­nde middenveld­er met een contract tot medio 2022 bij Lille OSC. Zijn marktwaard­e wordt geschat op circa 25 miljoen euro en lijkt daarmee de goedkoopst­e optie. De Franse jeugdinter­national staat naar verluidt echter ook in de belangstel­ling van Liverpool.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname