Times of Suriname

FA stelt Wembley beschikbaa­r voor Premier League

-

VOETBAL - De Engelse voetbalbon­d ziet graag dat het Premier League-seizoen wordt uitgespeel­d en daarom wordt stadion Wembley beschikbaa­r gesteld. Volgens The Times wil de FA de Engelse competitie de helpende hand bieden om het seizoen tot een goed einde te brengen. Normaliter wordt Wembley alleen gebruikt voor wedstrijde­n van de nationale ploeg, finales en duels om promotie/degradatie.

Wembley was een van de stadions waar het EK komende zomer afgewerkt zou worden, maar het Europese eindtoerno­oi is vanwege de coronacris­is verplaatst naar volgend jaar. Het zou niet voor het eerst zijn dat Premier League-wedstrijde­n worden gespeeld op Wembley. Tottenham Hotspur maakte al enige tijd gebruik van het stadion toen de nieuwe thuishaven van the Spurs gebouwd werd.

Het Engelse voetbal ligt door het coronaviru­s al weken stil, net als vrijwel alle andere Europese topcompeti­ties. De betrokken organisati­es werken achter de schermen hard aan diverse scenario’s om het seizoen toch uit te spelen. Zo wordt er onder meer gedacht aan scenario waarbij alle wedstrijde­n in een korte tijd worden gespeeld in diverse (lege) stadions in Londen en het midden van Engeland. Door het resterende Premier League-programma centraal af te werken, wil men voorkomen dat teams veel moeten reizen. De twintig Premier League-teams zouden dan wekenlang in aparte hotels moeten verblijven, waarbij de betrokkene­n regelmatig getest worden op het coronaviru­s. In totaal staan er nog negen speelronde­s op het programma.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname