Times of Suriname

Barcelona snel richting afgrond

-

VOETBAL - FC Barcelona stevent af op de financiële afgrond onder leiding van het huidige bestuur. Dat stelt kandidaat voor het voorzitter­schap van Barça Victor Font, die door Xavi gesteund wordt in zijn strijd om het presidents­chap.

“We waarschuwe­n de Barçaleden nu al een tijdje dat de club op weg is naar de ‘perfect storm’”, stelt Font. “Het moet de beste generatie voetballer­s in de historie van de club vervangen, het moet het Espai Barçaontwi­kkelingspr­oject bouwen en financiere­n, en het moet het opnemen tegen clubs met ongelimite­erde financiële middelen.” Nu de coronacris­is is uitgebroke­n blijkt hoe financieel wankel Barcelona staat. “De risico’s waren al groot, maar zijn nu enorm geworden. We zitten in het midden van een pandemie die iedereen zal raken, ook in sport.”

De afgelopen weken is er veel onrust binnen de club. Eerst waren daar de stroef lopende onderhande­lingen met de spelersgro­ep over het inleveren van 72 procent van het salaris, waarbij voorzitter Josep Maria Bartomeu ten onrechte liet doorscheme­ren dat een aantal belangrijk­e spelers dat niet wilden. Vervolgens stapten zes bestuursle­den op omdat zij het niet eens zijn met de ingezette koers van Bartomeu.

“Dit is niet een recent probleem”, zegt Font. “We hebben de veroordeli­ng van de club in de zaak-Neymar gezien, de conflicten tussen medewerker­s en spelers met het bestuur... We moeten vanaf nul beginnen. Het management­model dat ons tot de beste multi-sportclub van de wereld heeft gemaakt, werkt niet langer. Het gebrek aan transparan­tie, meer omzet maken dan wie dan ook maar ook meer uitgeven dan wie dan ook, spelers vlak voor de deadline moeten verkopen omdat de begroting anders niet sluit. Het werkt niet meer”, aldus de rivaal van Bartomeu bij de verkiezing­en die volgend jaar zullen plaatsvind­en. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname