Times of Suriname

Wuhan telt 1.290 meer overleden coronapati­ënten dan eerder gemeld

-

CHINA - De Chinese stad Wuhan, waar het coronaviru­s eind vorig jaar voor het eerst uitbrak, stelt het dodental als gevolg van het coronaviru­s naar boven bij, meldt het Chinese staatspers­bureau Xinhua. Wuhan telde niet 2.579 sterfgeval­len, maar 3.869. Dat is een verschil van 1.290 personen.

Ook heeft de stad het aantal bevestigde besmetting­en naar boven bijgesteld. Met nog eens 325 besmetting­en komt het totaal uit op 50.333. De aantallen zijn aangepast na een data-onderzoek dat eind maart is gestart, aldus de verantwoor­delijke autoriteit­en.

Zij zeggen dat de update ervoor zorgt dat Wuhans informatie over de epidemie transparan­t is en dat deze data correct zijn, in tegenstell­ing tot wat critici beweren. Er worden meerdere oorzaken van de hogere aantallen genoemd.

Door de onverwacht­e drukte in de ziekenhuiz­en zijn niet alleen personen zonder coronatest naar huis gestuurd, maar zijn er ook fouten gemaakt bij de melding van positieve testen. Daarnaast waren dossiers van een aantal overledene­n onvolledig. De autoriteit­en zeggen ook dat sommige betrokken partijen, bijvoorbee­ld noodhospit­alen, niet op het informatie­netwerk aangeslote­n waren en daardoor te laat waren met het doorgeven van cijfers.

De hoofdstad van de provincie Hubei is zwaar getroffen door het coronaviru­s, maar inmiddels gaat het er een stuk beter. De lockdown, die elf weken heeft geduurd, is onlangs opgeheven. Het openbare leven in de miljoenens­tad komt steeds meer op gang.

Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 2,1 miljoen personen met het virus besmet geraakt, blijkt uit een overzicht van de Johns Hopkins Universite­it. Meer dan 145.000 coronapati­ënten zijn overleden. Het virus heeft voor zover bekend vooral levens geëist in de Verenigde Staten, Italië, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het officiële dodental in China ligt op 4.632. Sinds eind december zijn in het land 82.692 besmetting­en vastgestel­d. Peking maakt zich op dit moment vooral zorgen over besmette personen die het virus vanuit het buitenland meenemen naar China. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname