Times of Suriname

Champions Leaguefias­co maakt voorzitter Getafe woedend

-

VOETBAL - Onder meer Marca wist donderdag te melden dat de Spaanse voetbalbon­d een noodscenar­io heeft uitgewerkt, mocht het seizoen in LaLiga definitief niet worden afgemaakt. De plannen zijn slecht nieuws voor nummer vijf Getafe, dat in punten gelijk staat met nummer vier Real Sociedad (46). De ploeg van trainer Jose Bordalás won eerder dit seizoen met 2-1 van Sociedad, maar de reglemente­n schrijven voor dat het onderlinge resultaat alleen telt als beide ploegen elkaar tweemaal hebben ontmoet. Vanwege de coronacris­is is dat niet het geval, waardoor Getafe naast een Champions League-ticket grijpt. Voorzitter Ángel Torres is des duivels.

“Niemand begrijpt wat de RFEF (de Spaanse voetbalbon­d, red.) doet, omdat niemand om hun mening gevraagd heeft”, verklaart Torres in een interview met El Transistor. “Het doelsaldo moet als eerste doorslagge­vend zijn als twee ploegen op hetzelfde aantal punten eindigen. En daarmee zijn we Sociedad voorbijges­treefd.” Zowel Getafe (37-25) als Sociedad (45-33) had bij de stilleggin­g vanwege de coronacris­is een doelsaldo van +12. Op basis van het gemaakte aantal doelpunten behoudt

Sociedad de vierde plaats en het bijbehoren­de Champions League-ticket, zo klinkt het in verschille­nde Spaanse media. Torres vindt het onbegrijpe­lijk dat de RFEF op de stoel van de UEFA gaat zitten en zelf al een beslissing lijkt te hebben genomen wat betreft het restant van deze jaargang. “De UEFA heeft er zelf op aangedrong­en om de competitie­s af te maken”, aldus de verbaasde voorzitter van Getafe. “De RFEF trekt nu iets uit zijn verband waar werkelijk niemand om heeft gevraagd. Ik hoop dat LaLiga (de organisato­r van de Spaanse competitie, red.) hier werkt van gaat maken. De UEFA stelt grote toernooien en interlands uit zodat de competitie­s afgemaakt kunnen worden en dan komt de bond opeens met dit aanzetten. De RFEF gaat hier helemaal niet over.”

“Je moet weten waar je over praat als je met belangrijk­e zaken bezig bent”, vervolgt de verontwaar­digde Torres zijn relaas. “Ik ben niet boos, maar ik doe er wel alles aan om de belangen van Getafe te behartigen. Wij zijn een bescheiden club. Niemand hoeft mij iets uit te leggen over het Spaanse voetbal. Ik ben echt woedend!”, zo besluit de preses van Getafe, in de tweede ronde van de Europa League nog te sterk voor Ajax. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname