Times of Suriname

Coman krijgt boete van Bayern

- Bayern München heeft Kingsley Coman een boete opgelegd. De aanvaller reed met de verkeerde auto naar de training van Der Rekordmeis­ter en is zodoende gestraft door de grootmacht. (Foto: AD)

VOETBAL - Bayern München heeft Kingsley Coman een opvallende boete opgelegd. De 23-jarige aanvaller reed met de verkeerde auto naar de training van Der Rekordmeis­ter en is zodoende gestraft door de grootmacht. De Fransman verscheen namelijk in een McLaren bij de club, terwijl Audi, ontstaan in Beieren, de officiële sponsor is van Bayern.

“Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan de club en aan Audi omdat ik niet in de bedrijfsau­to naar de training ben gekomen”, laat Coman in een reactie weten aan de Duitse boulevardk­rant. De aanvaller weet dat hij ‘een fout’ heeft gemaakt. “De reden was een beschadigd­e zijspiegel bij mijn Audi. Het blijft echter een fout van mijn kant.”

Het is niet de eerste keer dat een speler van Bayern recent een opvallende boete opgelegd heeft gekregen. Begin april moest Jérôme Boateng boeten omdat hij zonder toestemmin­g zijn woonplaats had verlaten, waardoor hij de regels van Bayern en Beieren om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege de coronacris­is overtrad. Boateng verdedigde zich door aan te geven dat hij op weg was naar zijn ziek zoontje.

“Ik weet dat het een vergissing was om de club niet te informeren over mijn reis”, zei de verdediger. “Maar op dat moment had ik alleen maar mijn zoontje in gedachten. Het ging niet goed met zijn gezondheid. Als een zoon zijn vader belt, dan gaat hij gewoon, maakt niet uit hoe laat het is. Voor hem accepteer ik elke straf, het is tenslotte mijn zoon. Ik zou graag een vader willen zien die niet halsoverko­p vertrekt als het om zijn vierjarige zoon gaat. Die zijn er niet. Dat ik hiervoor beboet wordt, vind ik triest.” (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname