Times of Suriname

Jovic riskeert huisarrest

-

VOETBAL - Real Maridaanva­ller Luka Jovic moet zoals verwacht voor de rechter verschijne­n, omdat hij zich niet hield aan de opgelegde quarantain­emaatregel­en. De Serviër was verplicht om thuis te blijven, nadat er basketball­ers van Real Madrid positief hadden getest op corona. Jovic lapte dat aan zijn laars en reisde naar Servië om de verjaardag van zijn vriendin te vieren. Hij riskeert een boete en huisarrest.

Eerder werd landgenoot Aleksandar Prijovic veroordeel­d tot drie maanden huisarrest. De 29-jarige spits, afgelopen seizoen op de loonlijst van Al-Ittihad, had negentien mensen uitgenodig­d in een hotel in Belgrado. Op Instagram kwam Jovic destijds met een verklaring. “Gezien de situatie in de wereld en in mijn land wil ik onze mensen steunen. Ten eerste vind ik het vervelend dat het tijdens deze dagen constant over mij gaat en niet over de hoofdrolsp­elers die deze crisis bestrijden, de doktoren en alle andere mensen die aan onze gezondheid werken. Ik ben in Madrid negatief getest op COVID-19, daarom besloot ik naar Servië te reizen, om onze mensen te steunen en dicht bij mijn familie te zijn, in overleg met de club.”

Jovic werd naar eigen zeggen in Servië opnieuw getest, en ook die test was negatief. “Ik vind het heel vervelend dat sommige mensen hun werk niet goed hebben uitgevoerd en mij niet de juiste instructie­s hebben gegeven over hoe ik mij moest gedragen in isolatie. In Spanje mag je wel naar de supermarkt en naar de apotheek, hier niet.”

“Ik wil mijn verontschu­ldigingen aanbieden aan iedereen die ik schade heb toegebrach­t of op een of andere manier in gevaar heb gebracht. Ik hoop dat we hier samen uitkomen”, besluit Jovic. (De Telegraaf)

 ??  ?? Gianluigi Buffon zal nog een jaartje voetballen en stelt zodoende zijn pensioen uit. (Foto: Goal)
Gianluigi Buffon zal nog een jaartje voetballen en stelt zodoende zijn pensioen uit. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname