Times of Suriname

Kristalmak­er Royal Leerdam Crystal sluit

-

LEERDAM Kristalmak­er Royal Leerdam Crystal moet mede door de coronacris­is noodgedwon­gen zijn activiteit­en staken. Eigenaar Royal Delft heeft besloten om de kristalfab­riek in Leerdam te sluiten.

Onlangs had de ondernemin­g, bekend van Delfts blauwporse­lein, nog aangekondi­gd de coördinati­e rond de productie van kristallen gebruiks en siervoorwe­rpen van Leerdam naar Delft te verplaatse­n. In het aangekocht­e bedrijfspa­nd in Leerdam zou een winkel van Royal Leerdam Crystal worden gevestigd. Maar volgens Royal Delftdirec­teur Henk Schouten is het voortzette­n van de mondgeblaz­en kristalpro­ductie nu helemaal niet meer mogelijk.

“Gezien de zwakke financiële positie van Royal Leerdam Crystal en de sombere financiële vooruitzic­hten die nog eens versterkt worden door de uitbraak van het coronaviru­s, zien wij ons helaas genoodzaak­t de activiteit in Leerdam te sluiten”, zo luidt de officiële verklaring. Voor de circa tien personeels­leden op de locatie wordt ontslag aangevraag­d. Wat de financiële impact is voor eigenaar Royal Delft, is niet naar buiten gebracht. Overigens moet Royal Leerdam Crystal niet worden verward met Royal Leerdam. Dat laatste bedrijf is tegenwoord­ig in Amerikaans­e handen en houdt zich vooral bezig met de productie van wijnglazen. De aankondigi­ng van vrijdag betekent niet helemaal het einde van Royal Leerdam Crystal. Het bedrijf kan over een tot twee jaar mogelijk weer iets betekenen in de Leerdamse kristalbla­zerij. In overleg met de gemeente Vijfheeren­landen zal op termijn gesproken worden over verschille­nde opties. Hierover kan Schouten nu niet meer details geven.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname