Times of Suriname

Stijgende resultaten voor Procter & Gamble

-

OHIO Procter & Gamble heeft in het afgelopen kwartaal meer winst behaald, maar besloot wel om de omzetverwa­chting voor heel het boekjaar neerwaarts bij te stellen. Dit bleek gisteren uit het kwartaalbe­richt van de Amerikaans­e producent van persoonlij­ke en huishoudel­ijke verzorging­smiddelen uit Cincinnati.

“Sterke resultaten”, oordeelde CEO David Taylor gisteren. Daarbij speelde de toegenomen vraag naar gezondheid­sproducten, schoonmaak­middelen en hygiënepro­ducten het bedrijf in de kaart, aldus de topman. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 5 procent naar $17,2 miljard. Autonoom bedroeg de groei 6 procent. P&G had onder meer last van tegenzitte­nde wisselkoer­sen. De kernwinst per aandeel kwam over het derde kwartaal 10 procent hoger uit op $1,17. Aangepast voor wisselkoer­sen steeg de winst zelfs met 15 procent op jaarbasis.

De gerapporte­erde winst steeg met 8 procent naar $1,12 per aandeel.

Procter & Gamble heeft de outlook voor het lopende boekjaar verlaagd, en verwacht nu een omzetgroei van 3 tot 4 procent tegen eerder 4 tot 5 procent. Reden voor de verlaging is de tegenzitte­nde valutamark­t, aldus P&G. Autonoom blijft het bedrijf mikken op een autonome groei van 4 tot 5 procent. De winst zal ook nog altijd met 235 procent tot 245 procent stijgen, maar dat is mede omdat er afgelopen jaar miljarden moesten worden afgeschrev­en op Gilette.

De aangepaste winst per aandeel zal met 8 tot 11 procent stijgen, zoals al eerder aangegeven.

Het aandeel Procter & Gamble opent vermoedeli­jk 0,3 procent hoger.

(Beursduive­l/Foto:W&V)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname