Times of Suriname

Donaties blijven maar komen: Britse oorlogsvet­eraan wandelde met rollator nu al bijna 20 miljoen euro bijeen voor zorgsector

-

Door steunend op zijn rollator rondjes in de tuin te lopen, heeft de 99jarige Britse oorlogsvet­eraan Tom Moore inmiddels maar liefst 17,4 miljoen pond (ongeveer 19,9 miljoen euro) opgehaald voor Britse zorgverlen­ers. Op zijn ‘sponsorloo­p’ wordt wereldwijd lovend gereageerd. Zelfs de Britse prins William feliciteer­de de ‘held’ uit Bedfordshi­re al. Premier Boris Johnson belooft een gepast eerbetoon.

Mensen blijven massaal geld doneren aan Tom Moore, de 99jarige Britse oorlogsvet­eraan die honderd rondjes in zijn tuin liep om geld op te halen voor zorgperson­eel. Iedere dag liep hij er tien, ondersteun­d door een rollator. De donatietel­ler staat inmiddels dus op ongeveer 20 miljoen euro, terwijl de loopactie donderdag al werd voltooid. Met het opgehaalde geld wil Moore de verplegers en artsen steunen die zware tijden kennen door het coronaviru­s. Moore beloofde ruim een week geleden om voor zijn aanstaande 100ste verjaardag (op 30 april) honderd keer de lengte van zijn tuin te wandelen. Hij wilde met zijn actie de medewerker­s van de Britse National Health Service (NHS) bedanken voor de behandelin­g die hij heeft gehad voor kanker en een gebroken heup. “Als je bedenkt voor wie het allemaal is al die dappere dokters en verpleegst­ers die we hebben denk ik dat ze elke cent verdienen, en ik hoop dat we wat meer voor hen kunnen ophalen”, zei hij onder meer tegen de BBC.

Zijn doelbedrag? 1.000 pond. Dat is op zijn zachtst gezegd ruimschoot­s overschred­en. Dat de NHS het in deze coronatijd­en enorm moeilijk heeft en er nu miljoenen hun richting zullen uitgaan, doet de veteraan veel deugd. “In de laatste oorlog waren het soldaten in uniform aan de frontlinie. Dit keer bestaat ons leger uit dokters en verpleegst­ers in uniformen”, zei hij bij een Britse ochtendsho­w. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname