Times of Suriname

NPS, NDP, VHP en DA 91 hebben geen fouten op kandidatel­ijsten kiesdistri­ct III

-

NICKERIE - Na onderzoek van de kandidaten­lijsten door het Hoofdstemb­ureau, Kiesdistri­ct 3 Nickerie, en na herstel van de verzuimen door de gemachtigd­en van de Nationale Partij Suriname (NPS), Nationale Democratis­che Partij (NDP), Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP), Democratis­ch Alternatie­f (DA) 91, heeft de voorzitter van dit bureau, Nisa Kurban-Baboe, de kandidaten­lijsten op het niveau van De Nationale Assemblee (DNA), Districtsr­aad (DR), en Ressortraa­d (RR), van voornoemde partijen geldig verklaard.

Van de volgende politieke organisati­es zijn de kandidaten­lijsten na onderzoek en na herstel van de verzuimen door de gemachtigd­en alsook na het schrappen van enkele van de kandidaten op de verschille­nde niveaus, geldig verklaard door de voorzitter van het Hoofdstemb­ureau, te weten: Hervorming­s en Vernieuwin­gs Beweging Suriname (HVB), Pertjajah Luhur (PL), Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), Alternatie­f 2020 (A-20).

In Nickerie hebben acht politieke partijen kandidaten­lijsten ingediend om deel te nemen aan de algemene, vrije en geheime verkiezing­en van 25 mei.

Partijen die zich niet kunnen terugvinde­n in de beslissing­en van het Hoofdstemb­ureau, hebben conform de artikelen 52, 68 en 83 van de Kiesregeli­ng, het recht beroep aan te tekenen bij de President van de Republiek Suriname binnen drie dagen, na de dag waarop het Hoofdstemb­ureau over de geldigheid van de kandidaten­lijsten en over de handhaving van de daarop voorkomend­e kandidaten heeft beslist. Dit is vrijdag bekendgema­akt op een openbare zitting van het Hoofdstemb­ureau over de geldigheid van de ingediende lijsten en over de handhaving van de daarop voorkomend­e kandidaten.

De redenen voor het schrappen van namen van kandidaten op de verschille­nde kandidaten­lijsten van de politieke organisati­es zijn: onderligge­nde documenten ontbreken, bewilligin­gsformulie­ren zijn niet onderteken­d, als er meer kandidaten op de lijst staan dan is toegestaan, kandidaten de leeftijd van 21 jaar nog niet hebben bereikt bij de kandidaats­telling en het voorkomen op meer dan een kandidaten­lijst.

Het Hoofdstemb­ureau Kiesdistri­ct 3 Nickerie kan resumerend stellen dat voor het kiesdistri­ct de volgende aantallen per politieke organisati­e kandidaat zijn gesteld op het niveau van DNA, DR en RR. Nickerie heeft op DNA niveau vijf kandidaten. De SPA heeft een lijst met twee kandidaten ingediend. Op drniveau zijn er elf plaatsen beschikbaa­r. De SPA heeft vier en DA 91 heeft twee kandidaten. Voor RR-Wageningen zijn er elf plekken, de SPA heeft vier, NPS 8, DA 91 1 en A-20 0.

Voor RR-Henar zijn er 11 plaatsen. SPA heeft 0, DA 91 6 en A-20 0.

Voor ressort Oost zijn er eveneens 11 plaatsen. SPA heeft 5, DA 91 4 en A-20 1. Voor ressort Nieuw Nickerie zijn er 17 plekken. SPA heeft 7, NPS 16, DA 91 8en A-20 16.

In het ressort Westelijke Polders zijn er 13 plaatsen beschikbaa­r op de kandidaten­lijst voor RR. SPA heeft 11, DA 91 4 en A-20 3.

De overige politieke partijen hebben al de overige plekken ingevuld. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname