Times of Suriname

Droomtrans­fer Tagliafico lonkt na diverse gesprekken met Barcelona

-

VOETBAL - Nicolás Tagliafico is naar verwachtin­g bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax en staat mogelijk voor een droomtrans­fer. Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona serieuze interesse in de Argentijns­e linksback. Barcelona zou al verschille­nde gesprekken hebben gehad met Ricardo Schlieper, de zaakwaarne­mer van de 27jarige verdediger.

Tagliafico zou in de belangstel­ling staan van diverse clubs uit het buitenland. Barcelona zou hem graag in huis willen halen als vervanger van Júnior Firpo, die op de nominatie staat om het

Camp Nou komende zomer te verlaten. Tagliafico moet bij Barça de nieuwe linksback worden die de concurrent­iestrijd moet aangaan met Jordi Alba. Laatstgeno­emde is al jarenlang de vaste linksachte­r van Barcelona en heeft binnen de lijnen een goede klik met Lionel Messi. Laatstgeno­emde kent Tagliafico van de nationale ploeg van Argentinië, waar de twee al diverse interlands samen op het veld stonden. Bij Barcelona zou hij herenigd worden met Frenkie de Jong, die Ajax afgelopen zomer al verliet voor de Catalanen. Tagliafico leek vorig seizoen al op weg naar de uitgang in de Johan Cruijff ArenA. Hij stond in de serieuze belangstel­ling van Atlético Madrid. Echter, nadat Matthijs de Ligt (Juventus), Lasse Schöne (Genoa) en De Jong waren verkocht, wilde directeur spelerszak­en Marc Overmars niemand meer laten gaan. Tagliafico onderteken­de een verbeterd contract en kreeg de belofte vanuit Ajax dat de club in de zomer van 2020 mee zou werken aan een transfer. De 25voudig internatio­nal speelt sinds januari 2018 voor Ajax en heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld. Zijn contract in Amsterdam loopt door tot medio 2022.

(VP)

 ??  ?? Barcelona is heel dichtbij om Nicolás Tagliafico van Ajax over te nemen. (Foto: AD)
Barcelona is heel dichtbij om Nicolás Tagliafico van Ajax over te nemen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname