Times of Suriname

Ferguson verbrak gouden United-regel bij aantrekken Saha

-

VOETBAL Sir Alex Ferguson stond tussen 1986 en 2013 aan het roer bij Manchester United en haalde in die periode een groot aantal spelers naar Old Trafford. De Schotse oudtrainer was zelf verantwoor­delijk voor het spelersbel­eid en betrok zijn selectie vrijwel nooit bij het aantrekken van nieuwe spelers. Voor de komst van Louis Saha verbrak hij echter zijn eigen regels, daar hij graag van zijn selectie wilde weten hoe zij over de spits dachten.

Saha had als

speler

van

Fulham veel indruk gemaakt op Ferguson. In het seizoen 200304 had hij in de eerste seizoenshe­lft al dertien keer gescoord namens de club uit Londen. Manchester United had met Ruud van Nistelrooy en Diego Forlán slechts twee echte aanvallers in de selectie en Ferguson kon dus wel een aanvallend­e impuls gebruiken. “Sir Alex vroeg ons als spelers nooit of we een speler moesten halen. Bij ons won hij nooit informatie in over spelers die hij wilde aantrekken”, vertelt Gary Neville bij Sky Sports.

“Maar toen we in de FA Cup tegen Fulham speelden, vroeg hij aan ons als verdediger­s of we Louis Saha moesten halen”, vervolgt Neville. “We zeiden allemaal meteen ‘ja’.” Saha kwam uiteindeli­jk in de winterse transferpe­riode van 2004 voor een bedrag van ruim achttien miljoen euro over van Fulham. In het shirt van the Red Devils won hij twee keer de Premier League en de Champions League in 2008. “Ik kan me nog het seizoen herinneren waarin hij samen met Wazza (Wayne Rooney, red.) speelde. Dat was echt ongelofeli­jk, die twee waren geweldig samen.”

“Louis was simpelweg een briljante speler. Hij bezorgde me als speler van Fulham werkelijk nachtmerri­es. Hij niet alleen, want ook Luis Boa Morte was geweldig”, aldus Neville, die wordt aangevuld door Jamie Garragher: “Ik ben Saha tegengekom­en in de wedstrijde­n tegen Everton en Manchester United. Op bepaalde aspecten van het spel was hij de beste spits van de competitie.” (AD)

 ??  ?? Trainer Maurizio Sarri wil Arek Milik van Napoli overnemen. (Foto: Blind)
Trainer Maurizio Sarri wil Arek Milik van Napoli overnemen. (Foto: Blind)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname