Times of Suriname

Barcelona verrast vriend en vijand

-

VOETBAL - Barcelona verraste bijna drie maanden geleden vriend en vijand door de zomerse komst van Francisco António Machado Mota Castro Trincão, kortweg Trincão, aan te kondigen. Het was vooral de door Sporting Braga bekendgema­akte transferso­m die de nodige wenkbrauwe­n deed fronzen: 30.940.140 euro. De twintigjar­ige Portugees was tot het nieuws over zijn transfer hooguit een voetballer die alleen binnen de eigen landsgrenz­en bekendheid genoot.

António Salvador, voorzitter van Braga, heeft bijzonder hoge verwachtin­gen van Trincão. In gesprek met Mais Futebol praat de hoogste sportbestu­urder van de club over de samenstell­ing van de selectie voor komend seizoen. “Ik zou het liefst de huidige selectie in zijn geheel willen behouden. Maar we weten allemaal dat we een van onze topspelers zullen verliezen, een voetballer waar ik ontzettend hoge verwachtin­gen van heb.”

“Zoals jullie weten is Trincão aan Barcelona verkocht. Ik denk dat hij de beste voetballer in de komende tien jaar wordt”, zo verzekert Salvador zelfs. De aanvaller kan in de voorhoede op alle posities uit de voeten, al is de positie van rechtsbuit­en zijn favoriete stek, en wordt in eigen land vergeleken met niemand minder dan Cristiano Ronaldo. De kans is groot dat hij vooral op basis van zijn verrichtin­gen voor de Portugese jeugdelfta­llen door Barcelona is aangetrokk­en.

Met Portugal U-19 werd Trincão als topscorer van het toernooi Europees kampioen. Sinds het nieuws over zijn transfer naar Barcelona is de aanvaller ook belangrijk­er voor Braga geworden: in 22 duels in alle competitie­s was hij goed voor zes doelpunten en vier assists. Trincão verbond zich eerder tot medio 2025 aan Barcelona, dat een transfercl­ausule van een half miljard euro in de verbinteni­s heeft laten opnemen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname