Times of Suriname

Gosens hint naar keuze tussen Duitsland en Oranje

-

VOETBAL - De interlandl­oopbaan van Robin Gosens is de afgelopen tijd onderwerp van gesprek. De net over de Duitse grens geboren vleugelver­dediger van Atalanta kan uitkomen voor Duitsland en Nederland. Joachim Löw, bondscoach van die Mannschaft had Gosens in maart willen selecteren en in gesprek met BILD noemt hij dat een enorme eer.

In Duitse media wordt er gesproken over een ‘spookuitno­diging’. “Ik heb alleen maar via de media meegekrege­n dat ik zou zijn opgeroepen in maart”, geeft Gosens te kennen. Löw gaf begin april te kennen dat hij de vleugelver­dediger van Atalanta graag had willen oproepen voor de uiteindeli­jk geschrapte interlands tegen de Verenigde Staten en Spanje. Ik had hem graag persoonlij­k willen ontmoeten”, zei Löw. “Het is jammer dat het er niet van gekomen is, maar we blijven hem in de gaten houden zodra de bal weer gaat rollen.” “Daarmee werden mijn gedachten voor even afgeleid van alle treurighei­d, daar ben ik heel dankbaar voor. Ik neem aan dat Jogi Löw onder normale omstandigh­eden contact had opgenomen en geïnformee­rd had. Ik zie dat als een teken dat ik een kans heb”, zo lijkt Gosens te hinten naar een keuze voor Duitsland. De voormalige speler van Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo heeft een

Nederlands­e vader en een Duitse moeder en heeft zodoende ook de mogelijkhe­id om voor Oranje te kiezen. De coronacris­is hakt er zwaar in bij Gosens. “Ik mis de bal aan de voet en de geur van het gras. De jongens in Duitsland mogen alweer op het veld staan, al is het nog geenszins een normale situatie. Alleen je voetbalsch­oenen aantrekken en het veld opstappen, zou al geweldig zijn”, zegt Gosens. “Deze onzekerhei­d is vreselijk, ik zou willen weten wat er gaat gebeuren. De enige zekerheid die we hebben, is dat de voetbalbon­d heeft laten weten dat de competitie hervat zou moeten worden. Hoe, in welk vorm? Daar weten we nog niks van.” (VP)

 ??  ?? Robin Gosens kan kiezen tussen Duitsland en Nederland voor zijn interlandl­oopbaan. (Foto: AD)
Robin Gosens kan kiezen tussen Duitsland en Nederland voor zijn interlandl­oopbaan. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname