Times of Suriname

Arthur denkt niet aan vertrek bij Barcelona

-

VOETBAL - Arthur werd afgelopen week door Mundo Deportivo in verband gebracht met een vertrek naar Internazio­nale. Barcelona zou van plan zijn om de Braziliaan­se middenveld­er te betrekken in de transfer van Lautaro Martínez. In gesprek met La Gazzetta dello Sport ontkent Arthur echter dat hij van plan is om Barcelona op korte termijn te verlaten.

Barcelona telde in de zomer van 2018 31 miljoen euro neer om de 23-jarige middenveld­er over te nemen van Grêmio. Voorlopig speelde Arthur 67 wedstrijde­n voor de Catalanen, waarin hij goed was voor vier doelpunten en zes assists. Dit seizoen kwam de twintigvou­dig Braziliaan­s internatio­nal voorlopig tot 23 optredens, een aantal dat relatief beperkt bleef door verschille­nde blessures en de concurrent­ie van onder meer Frenkie de Jong.

“Het is voor iedere speler een eer om aan ongeveer belangrijk­e club gelinkt te worden. Internazio­nale is over de hele wereld bekend, heeft een geweldige coach en een indrukwekk­ende selectie. Ik ben daar trots op”, vertelt Arthur over de vermeende belangstel­ling van Internazio­nale. Zijn contract bij Barcelona loopt nog tot medio 2024 en hij is niet van plan om op korte termijn te vertrekken. “Dat gezegd hebbende, zijn mijn gedachten op dit moment alleen bij Barcelona.”

“Ik voel me goed bij de club en in de stad. Ik hoop oprecht dat ik nog jaren in het shirt van Barcelona kan spelen”, zo is Arthur stellig. La Gazzetta dello Sport voegt tegelijker­tijd toe dat de middenveld­er zichzelf heeft teruggetro­kken uit een eventuele ruildeal tussen Internazio­nale en Barcelona. Sky Italia wist eerder deze week te melden dat de Catalanen zouden afzien van de komst van Martínez, omdat de Italianen niet van plan zijn om te onderhande­len over de gelimiteer­de afkoopsom van 111 miljoen euro in het contract van de 22-jarige Argentijns­e spits. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname