Times of Suriname

Chinese voetbalplo­eg zwierf 104 dagen rond

-

VOETBAL - De spelers van het Chinese Super Leagueteam Wuhan Zall zijn zaterdag teruggekee­rd naar hun thuisstad, nadat ze hun familie meer dan drie maanden moesten missen. Dat heeft de club gemeld op Weibo, de Chinese variant van Twitter. Eind vorig jaar brak het coronaviru­s uit in de miljoenens­tad.

Honderden zingende supporters verwelkomd­en zaterdagav­ond het team in het plaatselij­ke treinstati­on, aldus Chinese media. De spelers waren 104 dagen weg van huis. Zo gingen ze anderhalve maand op stage in Spanje, toen Wuhan in lockdown was. Nu de maatregele­n sinds kort versoepeld zijn, kregen de thuiskomen­de spelers bloemen van supporters die in het oranje - de clubkleur - gekleed waren. Daarbij droeg iedereen mondmasker­s.

“Na meer dan drie maanden rondzwerve­n, zijn de aan heimwee lijdende teamleden van Wuhan Zall aangekomen in hun thuisstad”, verklaarde de club op Weibo. De spelers van de Spaanse coach Jose Gonzalez zullen nu enkele dagen thuis doorbrenge­n. Woensdag worden de trainingen hervat. “De club is de families van de spelers erg dankbaar voor hun steun en begrip”, zo klinkt het nog. Begin januari begon de ploeg in Guangzhou te trainen voor het nieuwe Super Leagueseiz­oen, dat voor onbepaalde tijd is stilgelegd. Vervolgens reisden ze eind januari voor een stage af naar het Spaanse Malaga. Intussen werden in Wuhan strenge maatregele­n opgelegd omwille van de corona-uitbraak. In maart keerde het team terug naar China, waar het aantal infecties terugliep.

Wuhan was echter nog steeds in lockdown. Na een tussenstop in Duitsland kwamen de spelers op 16 maart aan in Shenzhen. Daar bleven ze drie weken in quarantain­e, gevolgd door trainingss­essies in de nabijgeleg­en stad Foshan. Zaterdagav­ond reisden de spelers dan met een hogesnelhe­idstrein van Guangzhou naar Wuhan.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Arthur denkt niet aan een vertrek bij Barcelona. (Foto: Goal)
Arthur denkt niet aan een vertrek bij Barcelona. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname