Times of Suriname

Kendall Jenner bekritisee­rd om ‘plastische chirurgie’ bij hond

-

De Kardashian­s zijn niet bang voor een beetje controvers­e. Dit keer is het Kendall Jenner (24) die het vuurtje opstookt. Het topmodel heeft een Dobermann-pup waarmee ze maar al te graag pronkt op sociale media en dit keer kreeg ze er behoorlijk wat kritiek door.

Kendall en haar Dobermann zijn onafscheid­elijk, maar de realityste­r heeft het dit keer te bont gemaakt volgens haar volgers. De pup verschijnt geregeld op haar

alleen viel het dit keer op dat ‘ie er wat anders uitzag dan normaal. “Heb je de staart en de oren van je hond afgeknipt?” vraagt één fan. De techniek achter het ‘knippen’ van de Dobermann-staart heet couperen. Van nature is de staart namelijk tamelijk lang en gekruld, maar om het beestje ‘mooier’ te maken, wordt de staart vlak na de geboorte operatief verwijderd. Ook bij de oren wordt dit gedaan, zodat ze recht overeind blijven staan. Wederom gaat het hier om een schoonheid­sideaal bij de beestjes. En Kendalls hond lijkt beide ingrepen te hebben gehad. Dat levert behoorlijk wat kritiek op. “Ze heeft het niet zelf afgeknipt”, legt één volger uit naar aanleiding van de vele reacties over de hond. Zowel voor de oren als voor de staart worden gezondheid­sredenen verzonnen om ze in te korten. De staart is van nature te dun, waardoor die sneller breekt. Bovendien zouden Dobermanns sneller een oorinfecti­e krijgen als de oren niet worden gecoupeerd. Maar dat gaat er niet in bij de critici. “Het is voor de look en dat is de enige reden.” Deze procedures zijn ook illegaal in Nederland en vele andere landen, tenzij er een daadwerkel­ijke medische reden voor is zoals een tumor in het oor of in de staart.

De Kardashian-Jenner familie wordt sowieso vaak bekritisee­rd om hun omgang met dieren. Eens in de zoveel tijd lijken ze nieuwe honden in huis te nemen, waarna de oude viervoeter­s opeens verdwenen zijn. Rapper Lil’ Kleine werd er ook van beschuldig­d zijn hondje te hebben verwaarloo­sd, maar dat bleek net anders te liggen. (RTL/ Foto: Instagram)

 ??  ?? Instagram-pagina,
Instagram-pagina,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname