Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1986 - Een ramp met een veerboot in Bangladesh eist minstens 350 doden.

2017 - Op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs schiet een man met een AK-47 een agent dood, waarna hij eveneens wordt doodgescho­ten. IS eist de terroristi­sche aanslag op.

Politiek

1808 - Amsterdam wordt de hoofdstad van Nederland onder Lodewijk Napoleon. 2013 - In Italië is Giorgio Napolitano herverkoze­n als president.

Wetenschap en technologi­e

1862 - Uitvinding van het pasteurise­ren door Louis Pasteur en Claude Bernard.

Geboren

1949 - Jessica Lange

Jessica Phyllis Lange (Cloquet (Minnesota), 20 april 1949) is een Amerikaans filmactric­e. In 1976 kreeg ze de vrouwelijk­e hoofdrol in de remake van King Kong van Dino De Laurentiis. Haar debuutrol betekende bijna het einde van haar carrière: de critici waren ontevreden over haar optreden en ze kreeg dan ook zeer slechte kritieken. Verder is ze bekend van de films: The Postman Always Rings Twice (1981) en Losing Isaiah (1995). Vanaf de jaren negentig is Lange tevens regelmatig in het theater te zien. Jessica Lange is ambassadri­ce voor Unicef. Ze heeft drie kinderen.

(Foto: American Horror Story)

1970 - Shemar Moore

Shemar Franklin Moore (Oakland, Californië, 20 april 1970) is een Amerikaans­e acteur en model. Hij won in 2000 een Daytime Emmy Award voor zijn rol in The Young and the Restless. Van 2005 tot 2016 speelde hij Derek Morgan in de misdaadser­ie Criminal Minds. Hij is ook bekend van de serie S.W.A.T. en de Tyler Perryfilm Diary of a Mad Black Woman. Moore had relaties met Halle Barry en Toni Braxton. (Foto: Birthday Wiki)

Jessica Lange

Shemar Moore

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname