Times of Suriname

Volkswagen belicht Viloran

-

Met het verdwijnen van de Touran heeft Volkswagen in Nederland geen enkele MPV meer in het leveringsg­amma. Maar aan de andere kant van de wereld breidt Volkswagen zijn portfolio juist uit met een ruimtereus. Vorig jaar liet Volkswagen al de eerste foto’s zien van de Viloran en nu geeft het merk meer informatie over die nieuwkomer vrij. De Viloran is een splinterni­euwe MPV die door de jointventu­re SAICVolksw­agen speciaal voor de Chinese markt geproducee­rd gaat worden. De nieuwkomer meet 5,35 meter in de lengte, is 1,98 meter breed en 1,78 meter hoog De afstand tussen de voor- en achteras bedraagt een fikse 3,18 meter. Deze afmetingen maken de Viloran een stuk groter dan de hier bekende maar niet meer leverbare Sharan, een auto die 4,85 meter lang is. Opvallend is dat de van twee schuifdeur­en voorziene Viloran juist enkele centimeter­s lager is dan de 1,81 meter hoge Sharan en dat geeft hem samen met zijn grotere wagenlengt­e een vrij gestrekt voorkomen. Dat de Viloran een flinke jongen is, blijkt wel uit het feit dat de auto maar liefst 21 centimeter langer is dan de Routan, een in Canada geproducee­rde gerebadget­e Chrysler Town & Country/ Dodge Caravan die in 2014 van de NoordAmeri­kaanse markt verdween.

De Viloran staat op de overbekend­e MQBbasis van de Volkswagen Groep en krijgt derhalve ook de beschikkin­g over bekende motoren. Zo komt de MPV beschikbaa­r met een 2.0 TSI die twee vermogensv­arianten kent. Die 186 pk en 220 pk sterke viercilind­ers levert Volkswagen in China al in de Teramont, de Chinese versie van de Atlas. Schakelen gaat in alle gevallen met een DSGautomaa­t met zeven verzetten.

De Viloran beleeft zijn publieksde­buut als zevenzitte­r waarbij de stoelen over drie zitrijen zijn verdeeld. De tweede zitrij bestaat uit twee losse zetels en achter de derde zitrij bevindt zich een bagageruim­te die tot 436 liter aan spul opslokt. Het binnenste van de Viloran zorgt verder voor weinig grote verrassing­en. Het complete dashboard lijkt namelijk afkomstig te zijn uit de eerder genoemde Teramont. In China neemt de Viloran het op tegen balzalen als de Honda Odyssey en de Buick GL8. De vanafprijs komt in China op omgerekend ongeveer 45 duizend euro te liggen. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname