Times of Suriname

Diabetesve­reniging vraagt aandacht voor tekort aan medicijnen

-

PARAMARIBO De Diabetes Vereniging Suriname vraagt aandacht voor het tekort aan medicijnen. Henri Brug, voorzitter van de vereniging, vertelt in gesprek met de krant dat te hopen dat het tekort aan medicijnen heel snel tot het verleden zal behoren.

Brug legt uit dat een tekort aan medicijnen gevolgen kan hebben voor mensen die het nodig hebben. Zo legt hij uit dat de mensen die lijden aan diabetes, drie keer per dag insuline moeten inspuiten. Voorts legt hij uit dat er vaak wordt aangegeven, dat de medicijnen voor twee maanden opgeslagen moeten worden, maar dat kan echter niet altijd.

Hij legt uit dat het tekort aan medicijnen niet alleen gevolgen kan hebben voor de diabetici, maar voor iedereen die een bepaald geneesmidd­el nodig heeft en geconfront­eerd wordt met een tekort. Er is volgens Brug ook een ander zorgpunt vanuit het laboratori­um van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waarbij medici aan de bel hebben getrokken.

De Vereniging van Apothekers in Suriname heeft onlangs in een persberich­t een beroep gedaan op de autoriteit­en, en in het bijzonder het Ministerie van Volksgezon­dheid, om onmiddelli­jk de nodige stappen te ondernemen om tot directe oplossing van deze schaarste aan essentiële medicament­en (en hulpmiddel­en) te komen. De vereniging geeft verder aan dat het van essentieel belang is dat de schaarse financiële middelen in de gezondheid­szorg in Suriname zo effectief mogelijk worden ingezet ten behoeve van de feitelijke behandelin­g van de zieke mens in ons land, dat wil zeggen van alle patiënten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname