Times of Suriname

Politiek Actief Op weg naar de verkiezing­en

-

Klebert Drenthe, nummer 16 op de lijst van de NDP in het kiesdistri­ct Paramaribo, beschrijft zichzelf als een jonge ambitieuze Surinamer. Hij is eigenaar van CMC & Print, een multimedia­bedrijf waar concepten worden bedacht en alles wordt gemaakt dat te maken heeft met grafisch ontwerpen en printen. Drenthe heeft journalist­iek gestudeerd en is nu bezig met een masterople­iding in

Al op zeer jonge leeftijd begon hij met het doen van sociaal werk. “Ik probeer jonge mensen altijd bewust te maken van het positieve. Ook is het mijn streven dat ze actief burgerscha­p tonen en het belang inzien van het leveren van een bijdrage aan de maatschapp­ij”, zegt de kandidaat.

Drenthe is niet zo lang politiekac­tief. Vorig jaar september sloot hij zich aan bij de NPS, maar vertrok vanwege omstandigh­eden richting de

fiction learning.

NDP. Hij koos voor die partij, omdat de ideologieë­n van de NDP hem aanspreken. De afgelopen jaren heeft deze partij volgens Drenthe laten zien dat jongeren belangrijk zijn en betrokken worden bij de ontwikkeli­ng van Suriname.

Zijn prestaties en harde werk van de afgelopen 20 jaar hebben naar eigen zeggen ervoor gezorgd dat hij binnen een maand als lid van de partij, op de kandidaten­lijst terecht is gekomen. “Als iemand op mij zou moeten stemmen, zou men naar het harde werk moeten kijken dat ik de afgelopen jaren heb verricht. Ik ben niet iemand die de politiek ingaat omdat ik dat wil, maar omdat ik geloof dat ik het kan. Ik heb hart voor Surinamers en ga daarom ook hard werken voor dit land”, aldus Drenthe.

Indien hij gekozen wordt, zullen zijn focuspunte­n zijn: talentontw­ikkeling, jong ondernemer­schap en studiemoge­lijkheden voor eenieder.

“Met talentontw­ikkeling bedoel ik alle soorten talenten en niet alleen sport of zang. Ik wil me focussen op het ontwikkele­n van de mensen in bijvoorbee­ld de volksbuurt­en of hangjonger­en. Mensen die in principe bijna geen hoop meer hebben, omdat ze denken dat ze niet naar school zijn gegaan. Die mensen wil ik een kans geven. Ik zal laten zien dat je door je talent te ontwikkele­n toch wat kan bereiken.”

JL

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname