Times of Suriname

AZ ontvouwt ambitieuze plannen

-

VOETBAL - AZ en bouwbedrij­f BAM hebben een akkoord bereikt over de oplevering van een nieuw dak in het AFAS Stadion, zo meldde de Alkmaarse club vrijdag via de officiële kanalen. Er is reeds een begin gemaakt aan de voorbereid­ende werkzaamhe­den, zo klinkt het. Het binnenkort te starten bouwprojec­t zal ook tijdens de eerste helft van komend seizoen plaatsvind­en. AZ treft enkele maatregele­n, waardoor het wel mogelijk is om gewoon wedstrijde­n te spelen tijdens de verbouwing.

Het nieuwe dak wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor de bezoekers meer comfort hebben tijdens thuisduels, voegt AZ daaraan toe. “Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkel­ijk gerealisee­rd gaan worden”, reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn. “Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit. We bieden onze fans een veilig, comfortabe­l en innovatief stadion.”

“We kunnen nu echt aan de slag”, benadrukt BAMdirecte­ur Eric Moleman. “De voorbereid­ingen zijn in volle gang en binnen een aantal weken gaan we starten met de funderinge­n. We zijn er bijzonder trots op dat we de kennis en ervaring van BAM kunnen inzetten om het nieuwe dak te realiseren en daarmee een bijdrage te leveren aan de ambities van AZ.” BAM was in Nederland eerder betrokken bij de bouwwerkza­amheden in de Johan Cruijff ArenA, Philips Stadion, De Kuip, Gelredome en het Hitachi Capital Mobility Stadion. Daarnaast was het bedrijf betrokken bij de realisatie van het Soccer City Stadium in Johannesbu­rg, waar Oranje in 2010 in de WKfinale uitkwam tegen Spanje.

Een gedeelte van het dak van het AFAS Stadion stortte vorig jaar augustus in, al gebeurde dat niet tijdens een thuiswedst­rijd van AZ. De harde wind bleek de oorzaak te zijn van de instorting. Het elftal van trainer Arne Slot moest hierdoor voor duels in de Eredivisie en Europa League enige tijd uitwijken naar het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname