Times of Suriname

SPA feliciteer­t Surinaamse samenlevin­g

-

PARAMARIBO – De Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) heeft met veel enthousias­me deelgenome­n aan de verkiezing­en met het oogpunt Suriname te mogen dienen met haar kennis en ervaring tot wederopbou­w en ontwikkeli­ng. Zij brengt daarom haar hartgrondi­ge dank uit aan alle kiezers die hun vertrouwen hebben uitgesprok­en door voor de SPA te stemmen, meldt de partij in een persberich­t.

Het niet behalen van zetels is voor de SPA geen nood, omdat zij altijd haar invloed zal aanwenden om de regering en het bestuur kritisch te begeleiden, ook buiten het parlement. De Surinamers hebben in grote mate het huidige beleid afgewezen. De SPA feliciteer­t alle partijen die zetels hebben behaald om het volk te kunnen vertegenwo­ordigen in ons hoogste college van staat, van harte en wenst ze kracht, wijsheid en goed maatschapp­elijk inzicht toe om het land kundig te besturen.

In het bijzonder wenst het Centraal Bestuur van de SPA met al de partijstru­cturen de Surinaamse samenlevin­g te felicitere­n met de, ondanks wat incidenten, vreedzame stembusgan­g. De partij stelt vast dat de verkiezing­sorganisat­ie geen schoonheid­sprijs verdient doch compliment­eert het Onafhankel­ijk Kiesbureau en de diverse toezichtho­uders voor hun rol om de verkiezing­en zo zuiver en eerlijk mogelijk te houden. Er is veel werk aan de winkel en alle krachten zijn vereist om gezamenlij­k dit prachtige land weer waardig te maken, het vertrouwen en het imago nationaal en internatio­naal te herstellen en te bewaken, en ons land moreel te herbewapen­en.

Vanuit haar sociaaldem­ocratische ideologie wil de SPA de samenstell­ers van de nieuwe regering erop attenderen dat zij de vakbewegin­g, het bedrijfsle­ven en het maatschapp­elijk middenveld als partners in de uitvoering van ontwikkeli­ngsplannen dient te consultere­n en actief te betrekken om een zo breed mogelijk maatschapp­elijk draagvlak te creëren voor het maken en implemente­ren van beleid. Aan alle Surinamers, in het bijzonder de politieke partijen VHP, NPS, ABOP, PL, BEP en NDP wensen wij heel veel succes toe (met de behaalde zetels) in het herstellen en wederopbou­wen van ons aller geliefd Suriname.

Verder wenst de SPA dat de belangen van de werkende klasse beter worden behartigd en stelt voorop dat het verbeteren van het belastings­telsel dat zeer nadelig is voor de loontrekke­rs prioriteit heeft bij de nieuwe regering en de sociaal zwakkeren steeds bedacht worden bij het treffen van herstructu­reringsmaa­tregelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname