Times of Suriname

Ajax jaagt op talent

-

VOETBAL - Ajax heeft een oogje op Bruno Fuchs, zo claimde het Braziliaan­se Revista Colorada dinsdag. De 21-jarige centrale verdediger van SC Internacio­nal zou al sinds 2018 op de radar van de Amsterdamm­ers staan. Ajax zal de stopper niet gemakkelij­k kunnen inlijven, daar verschille­nde Europese topclubs zouden azen op het 21-jarige talent.

Naast de Eredivisio­nist zouden AC Milan, Arsenal, Manchester City en AS Monaco de verdediger eveneens op het lijstje hebben staan. Fuchs ligt bij de

Braziliaan­se club nog tot de zomer van 2023 vast, waardoor men een flink transferbe­drag kan eisen bij een eventuele overgang. Naar verluidt, verlangt Internacio­nal ongeveer vijftien miljoen euro in ruil voor de diensten van Fuchs.

De jeugdinter­national van Brazilië, volgens Transferma­rkt 1.91 meter lang, heeft nog niet veel ervaring opgedaan bij de hoofdmacht van Internacio­nal. Tot op heden kwam Fuchs tot veertien wedstrijde­n voor het eerste elftal. Het is overigens niet de eerste keer dat Ajax in de afgelopen tijd wordt gelinkt aan een talent uit Brazilië.

Vorige week werd de interesse van Ajax in de 22-jarige middenveld­er Matheus Henrique gemeld. De club zou zelfs al geïnformee­rd hebben naar de beschikbaa­rheid van het talent van Grêmio. Henrique is net als Fuchs uitgegroei­d tot een bekend gezicht bij Jong Brazilië. De kans is groot dat de middenveld­er volgend jaar wordt opgenomen in de definitiev­e selectie voor de uitgesteld­e Olympische Spelen in 2021.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname