Times of Suriname

Verwerking processen-verbaal hoofdstemb­ureau Paramaribo voor een dag gestaakt

-

PARAMARIBO - Districtsc­ommissaris tevens voorzitter van het hoofdstemb­ureau van Paramaribo, Mike Nerkust, heeft gistermidd­ag besloten om de verdere verwerking van de processen-verbaal van de stembureau­s van zijn district voor een dag te staken. Gebleken is dat een COVID-19-besmette persoon gedurende enkele dagen in de Anthony Nesty Sporthal (ANS), de plek waar de verwerking plaatsvind­t, aanwezig was.

“Uit veiligheid­soverwegin­gen is besloten de verkiezing­swerkzaamh­eden te staken. In het verlengde hiervan zal er gewerkt worden aan het herstellen van de communicat­ie met het Onafhankel­ijk Kiesbureau (OKB), het treffen van extra COVID19-maatregele­n en het veiligstel­len van het personeel en de vertegenwo­ordigers van de politieke partijen in de ANS”, meldt Nerkust in een persberich­t.

Nerkust zegt ervan overtuigd te zijn dat het OKB de instantie bij uitstek is die de uitslag van de verkiezing­en bindend moet verklaren. Het is volgens hem dus van eminent belang dat ook de observers van het OKB aanwezig zijn in de ANS, bij de verwerking van de processen-verbaal. Nerkust zegt verder dat er extra COVID19maa­tregelen in de ANS zullen moeten worden getroffen, omdat er een COVID-10-besmette persoon gedurende meerdere dagen aanwezig was. De voorzitter van hoofdstemb­ureau Paramaribo zegt dat een dag nodig is om bovengenoe­mde maatregele­n te treffen en tijdig bekend zal worden gemaakt wanneer het werk wordt hervat.

Eerder op de dag was OKBvoorzit­ter Jennifer van DijkSilos boos toen bleek dat haar waarnemers de toegang tot de ANS was ‘geweigerd’. Zij vond dit een grove belediging. De ondervoorz­itter van hoofdstemb­ureau Paramribo, Eric Grauwde, weersprak dit en zei dat OKB-waarnemers de toegang tot de ANS niet is ontzegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname