Times of Suriname

Schalke ook prooi voor Werder

-

VOETBAL - Schalke 04 heeft zaterdagmi­ddag zijn vierde nederlaag op rij geleden sinds er weer gevoetbald wordt in Duitsland. Het tegen degradatie strijdende Werder Bremen van Davy Klaassen haalde drie waardevoll­e punten op in Gelsenkirc­hen en kan inmiddels weer voorzichti­g omhoog gaan kijken. Schalke verloor na de hervatting van de Bundesliga al van Borussia Dortmund,

FC Augsburg en Fortuna Düsseldorf en zaterdagmi­ddag ging het na een halfuur spelen ook mis tegen Werder. Nadat Jean-Clair Todibo zich rond de middenlijn vastdraaid­e en uiteindeli­jk het duel verloor van de in de basis startende Davy Klaassen, kwam de bal voor de voeten van Leonardo Bittencour­t terecht. De aanvallend­e middenveld­er kreeg vervolgens van een meter of twintig van het doel de kans om uit te halen en zijn krul vloog op fraaie wijze langs de verrassend in de basis gestarte Alexander Nübel in de linkerbove­nhoek.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg via Benito Raman en Michael Gregoritsc­h nog wel kansen om langszij te komen, maar eerstgenoe­mde zag zijn inzet gekeerd worden door Jiri Pavlenka, terwijl Gregoritsc­h net te hoog mikte. In de slotfase probeerde trainer David Wagner met het inbrengen van onder meer spits Guido Burgstalle­r nog wel het tij te doen keren. Grote kansen voor die Knappen bleven echter uit, waardoor zij nu de tiende plek bezetten. Werder verkleint het gat met nummer zestien Fortuna Düsseldorf op zijn beurt tot twee punten.

(VP)

 ??  ?? André Onana hoopt dat hij in de toekomst niet te maken krijgt met racisme. (Foto: AD)
André Onana hoopt dat hij in de toekomst niet te maken krijgt met racisme. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname