Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1927 - Een hevige tornado richt grote verwoestin­gen aan in de Achterhoek.

2016 Bij de ontploffin­g van een autobom bij een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu komen minstens twintig mensen om het leven, onder wie twee parlements­leden.

Politiek

1977 De demissiona­ire ministerpr­esident drs Joop den Uyl is door de koningin belast met de opdracht een kabinet te vormen.

2017 De Amerikaans­e president Donald Trump trekt de Verenigde Staten terug uit het klimaatakk­oord van Parijs.

Wetenschap en technologi­e

1836 Charles Darwin komt aan in Kaapstad.

1965 Ontdekking van de kosmische achtergron­dstraling door Arno Allan Penzias en Robert Woodrow Wilson; deze ontdekking bevestigt de theorie van de oerknal.

Geboren

1937 - Morgan Freeman

Morgan Porterfiel­d Freeman Jr. (Memphis (Tennessee), 1 juni 1937) is een Amerikaans acteur. Hij speelt op zowel het toneel, de televisie als in de film. Hij heeft één Oscar (voor Million Dollar Baby) en drie Oscarnomin­aties op zijn naam staan. Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijze­n toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer, een Empire Award en een Golden Globe. Freeman is één van een selecte groep AfroAmerik­aanse acteurs die ook rollen krijgen aangeboden die niet specifiek voor AfroAmerik­aanse acteurs zijn geschreven, waaronder rollen als president van de Verenigde Staten (Deep Impact), Thaddeus Breadly (Now You See Me en Now You See Me 2), Red (Shawshank Redemption), Lucius Fox (Batman) en God (Bruce Almighty en Evan Almighty). Freeman is twee keer getrouwd, van 1967 tot 1979 met Jeanette Adair Bradshaw en sinds 1984 met Myrna ColleyLee. Hij heeft drie dochters en een zoon. (Foto:Bokpyr TB)

1981 - Amy Schumer

Amy Beth Schumer (New York, 1 juni 1981) is een Amerikaans comédienne, actrice, scenariosc­hrijfster en televisiep­roducent. Haar grote doorbraak kwam in 2011 bij het Comedy Centralpro­gramma Comedy Central Roast of Charlie Sheen. Sinds 2013 heeft Schumer haar eigen sketch programma bij Comedy Central, Inside Amy Schumer. Naast actrice is Schumer ook producent van de serie. In 2015 speelde Schumer haar eerste grote rol in de romantisch­e komedie Trainwreck, ze verzorgde ook het script voor de film. Ze is getrouwd en heeft een zoon. (Foto:Vulture)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname