Times of Suriname

Acties bushouders mislukt

-

PARAMARIBO - De actie die de bushouders gistermorg­en hebben gehouden, is mislukt. De bushouders waren gistermorg­en getogen naar het kantoor van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWC&T) aan de Jagernath Lachmonstr­aat en hadden gepland de ingang te barricader­en. Dit is echter mislukt omdat het ministerie gesloten was vanwege de recente ontwikkeli­ngen rond COVID-19. Hierna zijn de bushouders getogen naar het Kabinet van de President.

Faizel Bohlai, woordvoerd­er van de actiegroep, vertelt dat de geplande acties van gisteren zijn mislukt. Naar zijn zeggen was niemand op kantoor bij OWT&C. De woordvoerd­er legt uit dat de bushouders hierna massaal zijn getogen naar het Kabinet van de President, maar dat heeft ook niet het gewenste resultaat opgeleverd. Hij zegt dat hij wel met de directeur van het Kabinet van de President, Eugene van der San, heeft gesproken. “De directeur heeft geprobeerd contact te maken met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, maar hij was niet bereikbaar. Van der San heeft beloofd dat hij morgen contact met mij zal opnemen”, aldus de woordvoerd­er.

De bushouders stellen dat zij vanaf 21 maart thuis zijn gezet en geen tegemoetko­ming hebben ontvangen van het ministerie. Eerder hadden zij een akkoord bereikt met Vijay Chotkan, de minister van OWT&C. Ze waren overeengek­omen dat de bushouders in aanmerking zouden komen voor een lockdown-vergoeding. Deze was gesteld op SRD 350, waarvan SRD 250 voor de buseigenar­en is en SRD 100 voor de chauffeurs. Het geld zou uiterlijk 28 mei worden overgemaak­t op de rekening van de Particulie­re Lijnbushou­dersorgani­satie (PLO) maar dat is nog steeds niet gebeurd.

De bushouders zijn niet te spreken over het feit, dat zij wel verplicht zijn zich te houden aan de maatregele­n, waardoor zij niet mogen rijden, maar dat illegale bussen normaal rijden en er niets wordt gedaan vanuit het ministerie. Zij hopen dat de lockdown-vergoeding zo snel mogelijk wordt uitbetaald omdat ze ook vaste lasten en schulden hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname