Times of Suriname

Primair onderwijs per 8 juni definitief open

-

DEN HAAG - Basisschol­en mogen per 8 juni definitief op volle kracht gaan draaien. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Het kabinet had al eerder aangekondi­gd op deze datum te mikken voor de volledige heropening, maar dat was onder voorbehoud dat het coronaviru­s niet opnieuw zou oplaaien. Woensdag vergadert het kabinet over nieuwe versoepeli­ngen. Ingewijden laten weten dat de seinen voor basisschol­en nu definitief op groen staan.

Dat er op een Haagse basisschoo­l mogelijk sprake is van een corona-uitbraak, is volgens de betrokkene­n geen reden om van dat besluit af te wijken. Deze kwestie wordt wel apart bekeken. Het RIVM liet tijdens eerdere coronabrie­fings weten dat het er in wetenschap­pelijke studies op lijkt dat het volwassene­n zijn die het virus doorgeven aan kinderen, niet andersom. Van het RIVM hadden de basisschol­en überhaupt nooit gesloten hoeven worden, ook van het kabinet niet. Vanuit het onderwijsv­eld kwam er druk om ze wel op slot te doen. Het kabinet honoreerde dat uiteindeli­jk.

Basisschol­en draaien nu nog op halve kracht. Het kabinet wilde wel volle lesdagen, geen halve. Dat zou namelijk tot meer vervoersbe­wegingen leiden, werkende ouders tot wanhoop drijven en de kinderopva­ng voor een lastige opgave plaatsen. Minister Slob (Onderwijs) legde dit scholen echter niet op. Er zijn nu dus scholen die wel halve lesdagen aanbieden.

De vraag is of de basisschol­en per 8 juni nu wel vol gas geven. Meerdere scholen hebben al aangegeven daar zo hun bedenkinge­n bij te hebben.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname