Times of Suriname

Vertonghen heeft geen zin in voorstel van Tottenham

-

VOETBAL - Jan Vertonghen kan zijn aflopende contract bij Tottenham Hotspur met een maand verlengen, zo verzekert Het Nieuwsblad. In de Premier League wordt ook na 30 juni gespeeld, waardoor de clubs is verzocht om de zaken rondom aflopende verbinteni­ssen vóór 23 juni te regelen. De verwachtin­g is echter niet dat Vertonghen ingaat op het enigszins opmerkelij­ke aanbod van Tottenham. De inmiddels 33jarige verdediger zet naar verluidt in op een avontuur bij een andere club, nu the Spurs niet van plan zijn om de routinier een meerjarig contract voor te leggen. De kans is hierdoor zeer groot dat Vertonghen de Londense club na acht seizoenen de rug toekeert. ESPN meldde onlangs dat de mandekker alleen akkoord gaat met een nieuw tweejarig contract bij Tottenham, met een weeksalari­s van 80 duizend euro per week. Naar verluidt wil voorzitter Daniel Levy niet ingaan op voornoemde eisen.

Bovengenoe­md medium bracht Vertonghen tevens in verband met Real Betis, dat geen problemen ziet in de salariseis­en van de geroutinee­rde verdediger. Voor de 118voudig internatio­nal van België zou een tweejarige verbinteni­s ter waarde van zes miljoen euro klaarligge­n. Vertonghen zou in dat geval na sterspeler Nabil Fekir de absolute grootverdi­ener worden in het Benito Villamarín. Volgens verschille­nde buitenland­se media wordt hij ook gevolgd door clubs uit de Premier League en Serie A.

Vertonghen werd in 2012 voor twaalf miljoen euro overgenome­n van Ajax en de Belg groeide in NoordLonde­n al snel uit tot een vaste waarde in de defensie. In de laatste twee seizoenen kwam hij tot ’slechts’ 41 van de mogelijke 67 wedstrijde­n in de Premier League. Manager José Mourinho maakt in het hart van de defensie doorgaans gebruik van Toby Alderweire­ld en Davinson Sanchéz. Vertonghen kwam in acht seizoenen tijd tot 14 doelpunten en 7 assists in 311 optredens namens Tottenham. In 2019 stond de verdediger in de finale van de Champions League, door Liverpool met 02 gewonnen.

(VP)

 ??  ?? Tottenham Hotspur heeft een contractvo­orstel gedaan aan Jan Vertonghen, maar de verdediger heeft geen zin in dit voorstel. (Foto: AD)
Tottenham Hotspur heeft een contractvo­orstel gedaan aan Jan Vertonghen, maar de verdediger heeft geen zin in dit voorstel. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname