Times of Suriname

Barcelona persoonlij­k akkoord met Martínez

-

VOETBAL - Barcelona is tot een persoonlij­k akkoord gekomen met Lautaro Martínez over een contract voor vijf seizoenen, zo verzekert Sport. De aanvaller van Internazio­nale kan in het Camp Nou een jaarsalari­s van twaalf miljoen euro tegemoet zien, een bedrag dat door bonussen verder kan oplopen. Een akkoord tussen beide clubs is echter nog niet gesloten, zo klinkt het. Internazio­nale is naar verluidt niet bereid om water bij de wijn te doen inzake een deal voor Martínez.

De Argentijns­e aanvaller, die voor de coronacris­is veel indruk maakte bij de Italiaanse grootmacht, heeft een ontsnappin­gsclausule van 111 miljoen euro in zijn tot medio 2023 lopende contract staan. De bepaling is wel alleen geldig tot 15 juli. Tevens staat de clubleidin­g van Internazio­nale naar verluidt open voor een transferso­m van tachtig miljoen euro voor Martínez. Als onderdeel van de deal zou Barcelona dan twee spelers richting Milaan sturen. Trainer Quique Setién staat volgens Sport niet onwelwille­nd tegenover een ruildeal, met onder meer Arturo Vidal, Ivan Rakitic en Júnior Firpo als mogelijke kandidaten. Het bestuur van Barcelona voelt er echter weinig voor om tijdens de coronacris­is tachtig miljoen euro neer te leggen. Men hoopt dat de transferso­m voor Martínez kan worden teruggebra­cht tot zestig miljoen euro en dat de gesprekken die gepland staan voor de komende periode het gewenste resultaat zullen opleveren. Barcelona is tevens in de markt voor Miralem Pjanic, al is het onzeker of er een akkoord zal worden bereikt met Juventus.

Marca schetste onlangs een niet al te rooskleuri­g beeld van Barcelona in financieel opzicht. Alleen Ansu Fati, Marc-André Ter Stegen, Gerard Piqué, Frenkie de

Jong, Antoine Griezmann en Lionel Messi zijn naar verluidt zeker van hun sportieve toekomst bij de Catalaanse grootmacht. Naast Rakitic, Vidal en Júnior Firpo mogen ook Neto, Jean-Clair Todibo, Ousmane Dembélé en Moussa Wagué uitzien naar een andere werkgever. Concrete aanbieding­en zijn evenwel nog niet binnengeko­men bij de koploper in LaLiga. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname