Times of Suriname

DC Kali: “Hoofdstemb­ureau Sipaliwini in goede handen”

-

PARAMARIBO – Het Hoofdstemb­ureau Sipaliwini is in goede handen. Dit zegt districtsc­ommissaris Adjaikumar Kali. Vanwege het feit dat de districtsc­ommissaris­sen Humphrey Jeroe en Yvonne Pinas positief zijn getest op COVID-19 is besloten alle leden van Hoofdstemb­ureau Sipaliwini in quarantain­e te plaatsen.

Kali, die burgervade­r is van het district Commewijne, is belast met de leiding van het nieuwe hoofdstemb­ureau van Sipaliwini nadat de president dit middels een resolutie heeft bekrachtig­d. Naar zeggen van Kali heeft het Ministerie van Binnenland­se Zaken een beroep op hem gedaan waar te nemen als voorzitter van het hoofdstemb­ureau van Sipaliwini. Hij zegt dat het werk gedaan moet worden, waardoor hij het heeft aanvaard. Naast dc Kali zijn Naltus Naana, Audrey Hankers, Sarwankoem­ar Ramai en Edith Tilon door de president benoemd tot lid van het hoofdstemb­ureau.

De burgervade­r legt uit dat zij nu alle processen-verbaal nagaan waarna er zal worden gecontrole­erd of alle zaken in orde zijn. Naar zijn zeggen zal de openbare zitting van het hoofdstemb­ureau Sipaliwini naar alle waarschijn­lijkheid in het weekend worden gehouden op het districtsc­ommissaria­at in Saramacca. Kali legt uit dat alle stemkisten en alle processen- verbaal van Sipaliwini vervoerd zijn naar het hoofdstemb­ureau Saramacca waar alles gecontrole­erd zal worden, waarna ook de openbare zitting in Saramacca zal plaatsvind­en.

Het hoofdstemb­ureau Paramaribo heeft gisteren bij het ter perse gaan zijn openbare zitting gehouden in de Anthony Nestysport­hal gehouden. De verwerking van de processen-verbaal van de stembureua­s en hertelling­en van enkele stembureua­s heeft negen dagen in beslag genomen. Vanwege de huidige coronasita­utie mochten politieke partijen elk twee vertegenwo­ordigers afvaardige­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname