Times of Suriname

Bushouders OBS dreigen tijdens lockdown niet meer te rijden voor zorgperson­eel

-

PARAMARIBO – Bushouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) die gedurende de periode dat het openbaar vervoer stilligt zijn ingezet om het verplegend personeel van de verschille­nde zorginstel­lingen te vervoeren, overwegen deze dienstverl­ening vanaf maandag stop te zetten. Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS), vertelt dat de bushouders aangeslote­n bij het NVB sinds de lamlegging van het openbaar vervoer niet zijn uitbetaald.

Ongeveer veertig bussen worden dagelijks ingezet om het verplegend personeel van de verschille­nde zorginstel­lingen te vervoeren. Hij legt uit dat de bussen dagelijks drie keer per dag vice versa rijden. Voorts deelt hij mee dat de bussen die zijn ingezet door de overheid dagelijks worden voorzien van brandstof. Deze bussen kunnen elke dag bij het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie (OWT&C) tanken. De ondervoorz­itter zegt dat de bushouders overwegen deze dienst stop te zetten, omdat ze de chauffeurs moeten blijven betalen en er komen ook onderhouds­kosten bij kijken.

Woon zegt dat het om twee groepen van bushouders gaat die zijn aangeslote­n bij het NVB. Hij legt uit dat een deel van de bussen na de lamlegging van het openbaar vervoer is ingezet om het personeel van de verschille­nde zorginstel­lingen te vervoeren en een ander deel rijdt helemaal niet. Hij zegt dat het deel dat is ingezet al ongeveer twee en een halve maand rijdt zonder dat de bushouders daarvoor zijn uitbetaald.

“De minister van OWT&C heeft de lockdown-vergoeding toegezegd aan de bushouders maar alleen weten wij nog niet hoe groot dat bedrag is. Dit zou overigens een goede kans zijn voor bepaalde bushouders om hun bus te voorzien van een onderhouds­beurt gezien de bussen nu niet rijden. Maar dat geld daarvoor moet er ook zijn”, besluit Woon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname