Times of Suriname

Vermoedeli­jke brandstich­ting bij Inter City SRD 50 duizend uitgeloofd voor tipgever

-

PARAMARIBO – Bij Inter City op de hoek van de Indira Gandhi- en Nieuw Zorgweg is gisterocht­end vermoedeli­jk brand gesticht. Eigenaar Jairadj Gajadien van Pets Promotion zegt aan de krant dat er brandschad­e is aangericht aan propaganda­materiaal van de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP). Verder was er schade aan het podium, een scheidings­wand en andere plekken.

Gajadien zegt dat hij een schade van ongeveer SRD 75 duizend lijdt. Hij looft SRD 50 duizend uit voor degene die de tip over de vermoedeli­jke brandstich­ter kan geven. Hij zegt dat de naam van de tipgever niet zal worden gevraagd. Er zal slechts onderzoek worden gedaan of degene van wie de naam wordt genoemd als dader betrokken is. Volgens hem is er zeker op zeven plaatsen bij Inter City getracht brand te stichten. De vermoedeli­jke brandstich­ters namen een jerrycan van 18 liter met brandstof mee.

Daarvan is drie tot vijf liter gebruikt en de jerrycan met de resterende brandstof is op de plaats achtergela­ten.

Gajadien zegt dat op het terrein van Inter City personen gratis propaganda­materiaal van de VHP konden ophalen. De afgelopen periode heeft hij hard gewerkt in het gebied zodat de mensen op de VHP konden stemmen. In het begin onderschat­te men hem. Toen de telling van de stemmen begon waarbij bleek dat de VHP veel stemmen heeft behaald, moest hij diverse bedreiging­en aanhoren. De ondernemer zegt dat tegenstand­ers hem verwijten meegewerkt te hebben aan de overwinnin­g van de VHP. Hij was erop voorbereid dat hij fysiek zou worden aangevalle­n. Hij had echter niet verwacht dat er brand zou worden gesticht bij Inter City. “Het is mijn leven als ik VHP ondersteun. Men moet respect tonen voor mijn keuze.” Hij vindt het triest dat een doos met propaganda­materiaal in brand is gestoken. “Ik ben verrast. Het lijkt alsof dit goed is gepland.” Gajadien zegt voorts dat voor het geven van tips het telefoonnu­mmer 8994757 kan worden gebeld.

Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandweer na de melding naar de plaats ging om het vuur te blussen. De melding kwam binnen om 05.29 uur. De brandweerl­ieden kregen de brand onder controle om 05.50 uur. De politie is bezig met het onderzoek.

WJ

 ??  ?? Er is gisterocht­end vermoedeli­jk brand gesticht bij Inter City op de hoek van de Indira Gandhi- en Nieuw Zorgweg. Daarbij is schade aangericht. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Er is gisterocht­end vermoedeli­jk brand gesticht bij Inter City op de hoek van de Indira Gandhi- en Nieuw Zorgweg. Daarbij is schade aangericht. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname