Times of Suriname

Dorpsbestu­ur zet Santigron twee weken op slot

-

SANTIGRON - In het kader van de total lockdown en om de kans op de overdracht van COVID-19 in zijn gemeenscha­p tegen te gaan, heeft het bestuur van Santigron besloten het dorp twee weken op slot te doen. Dit besluit is woensdag genomen tijdens een krutu.

De kapitein van Santigron had eerder tegenover het Nationaal COVID-19 Management­team zijn bezorgdhei­d geuit over de recente COVID-19-uitbraak in Suriname en daarop de medewerkin­g van het team gevraagd om de bewoners van informatie te voorzien. “Community spreading waartegen u en anderen geruime tijd hebben gewaarschu­wd is nu een feit”, schreef de dorpsleidi­ng. Benadrukt werd dat het dorpsbestu­ur strenge maatregele­n wil en het dorp geheel wil afsluiten. De dorpsleidi­ng vroeg ook naar protocolle­n voor een begrafenis.

Het management­team heeft positief gereageerd op het verzoek van de dorpskapit­ein en een team afgevaardi­gd naar Santigron. Daarop is het besluit genomen om het dorp ingaande gisteren vanaf 18.00 uur tot de volgende dag 06.00 uur gedurende twee weken op slot te doen. Er is een plaatselij­ke COVID-commissie ingesteld die zaken gaat oppakken en coördinere­n. Jongeren van het dorp zijn door de presentati­e van het COVID-team gemotiveer­d geraakt en hebben ook zitting in de COVIDcommi­ssie.

De dorpsleidi­ng spreekt van een leerzame en succesvoll­e krutu met de leden van het management­team. Naast de protocolle­n voor een begrafenis zijn de bewoners ook geïnformee­rd over het gebruik en zelf vervaardig­en van monden neusbedekk­ing. Ook werd stilgestaa­n bij hoe om te gaan met COVID-19 tegen de achtergron­d van dorpstradi­ties. Verder kwamen tijdens de voorlichti­ngssessie ook de algemene COVID-informatie, de nationale richtlijne­n en aanpak aan de orde alsook het gebruik van de thermogun. De dorpsbewon­ers werden ingelicht gericht boodschapp­en te doen en zoveel als mogelijk thuis te blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname