Times of Suriname

Paramaribo Zoo: “Nu betalen, later bezoeken”

-

PARAMARIBO - Mensen die graag een bezoek aan de dierentuin willen brengen wanneer die weer open is, kunnen nu alvast hun toegangsbe­wijs kopen. De overmaking geschiedt via de rekeningnu­mmers van de dierentuin. De zoo moet deze strategie toepassen, omdat er geld nodig is om de dieren te kunnen voeren. Geld dat er momenteel niet is. Dit zegt John Altenberg, de directeur van de tuin.

Het gaat al een tijdje niet zo goed met de dierentuin. Door de sluimerend­e crisis liep het aantal bezoekers van de dierentuin al meer dan 75 procent terug. Nu er daarboveno­p sprake is van een ernstige COVID-19-uitbraak, heeft de directie besloten de tuin voor het publiek te sluiten. Onlangs is het Werehpai Waterpark technisch opgeleverd. Dat zal er ook voor moeten zorgen dat de dierentuin uit de crisis geraakt. Echter, dit park zal nog niet opengaan, omdat er volgens de directeur nog een aantal zaken in orde gemaakt moeten worden, zoals bemensing en bedrading van het park. Wanneer dit in orde is, zal de directie dit bekendmake­n. De toegangska­arten die mensen nu kunnen kopen, gelden dus alleen voor een bezoek aan de dierentuin.

De prijs per toegangska­art is SRD 20. Bij de overmaking moet duidelijk de naam van de koper en voor hoeveel entreebewi­jzen die betaalt, vermeld worden. De overmaking kan gedaan worden op de DSB SRD-rekening 1105655 en DSB USD-rekening 435538 ten name van Stichting Dierentuin­en Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname