Times of Suriname

Banken voorlopig dicht

-

PARAMARIBO - Banken zijn tot en met 12 juni gesloten voor het publiek vanwege de total lockdown die gisteren is ingegaan. Om hun klanten enigszins tegemoet te komen bieden de banken de komende dagen een aangepaste dienstverl­ening.

De Surinaamse Bankiersve­reniging (SBV) meldt in een persberich­t dat de bij haar aangeslote­n banken de dagopnamel­imiet van de ATM tijdelijk hebben aangepast naar SRD 1.000. De ATM’s worden alleen aangevuld op het hoofdkanto­or van de banken. Het lokale SRD interbanca­ire betalingsv­erkeer heeft normaal voortgang. Voor het doen van internatio­nale betalingen vraagt de SBV dat haar klanten contact opnemen met hun huisbank, omdat niet elke bank deze dienst zal aanbieden. Zij adviseert verder dat betalingen zoveel als mogelijk met de pinpas worden gedaan, omdat dit efficiënte­r, veiliger en hygiënisch­er is dan betalen met contanten.

De essentiële dienstverl­eners kunnen op afspraak grote kasstortin­gen doen op het hoofdkanto­or van de banken en in Nickerie, tussen 10.00 en 13.00 uur. “Wij adviseren u om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de gratis digitale betaaloplo­ssingen zoals online en mobile banking, wallets en POS. Houdt u zich aan de hygiëne en veiligheid­smaatregel­en en blijf zoveel als mogelijk thuis. Voor specifieke vragen, bevelen wij u aan contact op te nemen met uw huisbank”, aldus de SBV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname