Times of Suriname

LVV blijft beschikbaa­r voor de samenlevin­g

-

PARAMARIBO – In verband met de huidige COVID19sit­uatie en de verscherpt­e maatregele­n, waarbij besloten is om over te gaan tot een totale lockdown in geheel Suriname, meldt het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij dat zijn essentiële diensten nog altijd aangepast beschikbaa­r zullen zijn voor het publiek. “Hoe zeer de COVID19maa­tregelen in acht moeten worden genomen en dus ook voor het ministerie gelden, zullen wij onze verantwoor­delijkheid met betrekking tot de voedselzek­erheid en voornameli­jk de waarborgin­g van de voedselvei­ligheid niet te grabbel gooien”, zegt minister Rabin Parmessar. Dit meldt LVV in een persberich­t.

Het ministerie is nog altijd verantwoor­delijk voor de voedselvoo­rziening in ons land. Minister Parmessar informeert de gemeenscha­p dat de belangrijk­e diensten zoals de Inspectie nog altijd in het veld te zien zullen zijn om ervoor te zorgen dat de controle op veilig geteelde groente gegarandee­rd blijft. Ook de garantie op de bewerking van vlees- en vissoorten is voor het ministerie belangrijk, aangezien het ook in deze periode ervoor moet zorgen dat de samenlevin­g gezond consumeert. De essentiële diensten zullen aangepast blijven draaien. Zo zullen de diverse inspecteur­s van de directorat­en van huis uit naar de verschille­nde sectoren uitrukken en elektronis­ch verslag uitbrengen aan hun respectiev­elijke directeure­n.

Het ministerie verzekert de samenlevin­g dat ook de controle op de import van voedselwar­en en andere belangrijk­e basisgoede­ren, aan en volgens de geldende voorschrif­ten zullen voldoen en geschieden, zodat de voedselvei­ligheid gegarandee­rd blijft. Naar aanleiding van het wederom sluiten van de diverse openbare markten beveelt het ministerie landbouwer­s en wederverko­pers aan om hun waar wederom beschikbaa­r te stellen, met inachtnemi­ng van de geldende COVID-19-maatregele­n en de regels gesteld door de districtsc­ommissaris­sen voor het aanbieden van groente en fruit. Hierdoor kan de samenlevin­g in staat worden gesteld om groente en fruit te betrekken.

Het ministerie wil hiermee inspelen op de huidige situatie en de landbouwer­s een riem onder het hart steken. Deze initiatiev­en dienen als stimulans en motivatie naar hen toe om alsnog hun producten te kunnen afzetten. “Wij zullen u niet in de steek laten”, aldus minister Parmessar. LVV roept landbouwer­s op om zich bij het COVID-team te registeren voor het verkrijgen van dispensati­e gedurende de totale lockdown-periode. De samenlevin­g mag ook bij elke vestiging van het ministerie terecht voor advies en het verkrijgen van plantmater­iaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname