Times of Suriname

Naam Maddie McCann-verdachte bekendgema­akt

-

DUITSLAND - De identiteit van de verdachte van het vermoorden van Madeleine McCann, zoals de officiële aanklacht in Duitsland luidt, is bekendgema­akt in Duitse media.

De Duitse krant Bild meldt dat Christian B, een 43-jarige veroordeel­de pedofiel, de man zou zijn die ervan wordt verdacht 13 jaar geleden de Britse Madeleine McCann te hebben ontvoerd in Portugal. De krant deelde ook foto’s van hem.

De verdachte werd in 2017 veroordeel­d voor kindermisb­ruik en het bezit van kinderporn­o. Een rechtbank in de Duitse stad Braunschwe­ig legde hem toen een gevangenis­straf op van een jaar en drie maanden, bevestigt een woordvoerd­er van het Openbaar Ministerie in Hannover. Hij heeft die straf inmiddels uitgezeten en zit nu nog vast voor andere misdrijven.

B wordt nu ook verdacht in het onderzoek naar McCann, die op 3-jarige leeftijd verdween tijdens een vakantie met haar ouders in Portugal in 2017. Het OM in Braunschwe­ig, waar de verdachte voor het laatst woonde, meldt dat men ervan uitgaat dat het meisje dood is.

De verdachte is een 43-jarige Duitser. Hij wordt beschreven als blank met kort blond haar en zou 1,80 m lang zijn. Wat vooral opmerkelij­k is, is zijn lange geschieden­is van seksuele misdrijven tegen vrouwen en kinderen.

De verdachte verbleef van 1995 tot 2007 regelmatig in Algarve in een vervallen gehuurde boerderij op een heuvel vlakbij het strand van Praia da Luz, de plaats waar McCann verdween. Hij werkte in de horeca, maar was bij de politie ook bekend vanwege inbraken in toeristisc­he resorts. Een voormalige buurman van de verdachte zei tegen een tv-zender: “Hij was altijd een beetje boos, reed hard op de baan en op een dag, rond 2006, verdween hij gewoon zonder een woord te zeggen. Ik denk dat hij een huurachter­stand had.”

Volgens de Daily Mail werd de politie in 2017 getipt over Christian B. Toen die met een vriend naar een Duits café was gegaan, zou het gezicht van Madeleine McCann op televisie verschenen zijn. Zij was toen tien jaar vermist. De verdachte zou gezegd hebben dat hij weet wat er met haar gebeurd is, en toonde vervolgens een video waarin hij een vrouw verkrachtt­e aan zijn vriend. Die lichtte nadien de politie in. Er ontstond een samenwerki­ng tussen Duitse, Portugese en Britse autoriteit­en om meer bewijsmate­riaal te verzamelen, aldus de krant. Opvallend is dat voormalig Portugese politieche­f Goncalo Amaral vorig jaar in een Spaans tv-interview al hintte naar een Duitse verdachte die in de gevangenis zou zitten voor een ander misdrijf. Eerder hield hij vol dat de ouders zelf achter de verdwijnin­g van het meisje zaten, maar daarna kwam hij met deze theorie.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname