Times of Suriname

Griekenlan­d haalt 10.000 migranten van eilanden

-

GRIEKENLAN­D - De Griekse autoriteit­en hebben sinds begin dit jaar bijna 10 duizend migranten overgeplaa­tst van de overbevolk­te migrantenk­ampen op de Griekse eilanden naar het vasteland. De migrantenp­opulatie op de Griekse eilanden is teruggebra­cht van meer dan 42 duizend in maart naar 32.247, aldus de Griekse minister van Migratie Notis Mitarakis. Het aantal migranten in de kampen blijft echter veel te hoog voor het aantal voorziene plaatsen. Volgens Mitarakis is het een toppriorit­eit. De autoriteit­en van Athene hebben daarnaast de verwerking van de asielaanvr­agen versneld. Het aantal zaken in behandelin­g is namelijk gedaald van 126 duizend aan het begin van dit jaar tot 100 duizend. Er zijn ook meer controles aan de grens met Turkije, zowel op het land als op zee. Daardoor worden er veel minder migranten toegelaten.

Honderden mensen op migrantenb­oten zijn al teruggestu­urd door de Griekse kustwacht sinds maart. Zo zijn er slechts 125 overtochte­n geregistre­erd in de afgelopen maanden. De nieuwe aanpak stuit op verontwaar­diging van mensenrech­tenorganis­aties.

(HLN)

MEXICO - Het lichaam van een lokale politica is teruggevon­den in de stad Campeche in het oosten van Mexico. Ze was een maand geleden ontvoerd. Dat meldt de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador. Francis Anel Bueno Sánchez, een lid van de partij van Obrador, was ontvoerd door gewapende mannen op 29 april. Ze was die dag op bezoek in de stad Ixtlahuacá­n. Haar verkoolde resten werden nu samen met drie andere lichamen gevonden in de buurt van een landweg, op dertig kilometer van de plaats van haar ontvoering.

De regio wordt zwaar getroffen door geweld. Vorig jaar werden er bijna honderd moorden per dag geregistre­erd. Die zijn grotendeel­s toe te schrijven aan kartels en bendes die zich bezighoude­n met drugshande­l, ontvoering­en en afpersinge­n.

De bendes hebben vaak banden binnen de rechtshand­having. De meeste misdaden worden daardoor niet opgelost of vervolgd.

(HLN)

 ??  ?? Francis Anel Bueno Sánchez. (Foto: De Morgen)
Francis Anel Bueno Sánchez. (Foto: De Morgen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname