Times of Suriname

Ajax, Willem II en RKC ontvangen bonus voor Frenkie de Jong

-

VOETBAL - Barcelona heeft vorige maand de eerste bonus uitgekeerd die is afgesproke­n tijdens de onderhande­lingen rondom de komst van Frenkie de Jong. Het Brabants Dagblad meldde woensdagmi­ddag dat Ajax 2,3 miljoen euro heeft ontvangen uit Catalonië, terwijl er betalingen van 250 duizend euro en 160 duizend euro waren voor respectiev­elijk Willem II en RKC Waalwijk.

Ajax verkocht De Jong afgelopen zomer voor een vast bedrag van 75 miljoen aan Barcelona en bij die transfer werd afgesproke­n dat de Spaanse grootmacht een extra bedrag betaalt, als de middenveld­er een bepaald aantal wedstrijde­n heeft gespeeld. De Oranjeinte­rnational heeft nu 26 duels in LaLiga, 7 Champions Leagueweds­trijden, 3 Copa del Rey-optredens en een wedstrijd in de Super Copa achter zijn naam staan.

Dit aantal is genoeg om het eerste zogenoemde markerings­punt in zijn contract te bereiken, waardoor Barcelona de portemonne­e moet trekken. Er zijn in totaal vier van zulke punten opgenomen in de overeenkom­st en als De Jong in de komende seizoenen fit blijft en zijn minuten blijft maken, ontvangt Ajax in totaal rond de 9,3 miljoen extra. Willem II en RKC, dat in het verleden de jeugdoplei­ding deelde met de Tilburgers, mogen dan nog om en nabij de 1,65 miljoen verdelen.

De vaste transferso­m van 75 miljoen wordt overigens ook in termijnen betaald en de betrokken clubs ontvangen aankomende zomer het tweede gedeelte. Voor Willem II zal dit 2,85 miljoen zijn en voor RKC 1,9 miljoen. De Waalwijker­s gebruikten de eerste betaling vorig jaar onder meer om het kunstgrasv­eld in het Mandemaker­s Stadion te vervangen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname