Times of Suriname

Dembélé blijft bij Barcelona

-

VOETBAL - Ousmane Dembélé is niet van plan om Barcelona tussentijd­s te verlaten, zo weet de Italiaanse transferex­pert Gianluca Di Marzio van Sky Italia woensdag te melden. Mundo Deportivo kwam met het nieuws dat de aanvaller al zijn jawoord had gegeven aan Juventus, dat Dembélé graag wil huren. Liverpool wil zelfs een koopoptie laten opnemen in een eventuele huurdeal met Barcelona.

Dembélé wil echter vechten voor zijn kans bij Barcelona en laat daarom de interesse vanuit de Serie A en Premier

League links liggen. De vleugelaan­valler is momenteel herstellen­de van een zware hamstringb­lessure, opgelopen in februari. De verwachtin­g is dat de pas 22-jarige Fransman in augustus terugkeert op het trainingsv­eld van Barcelona. Het is uitgeslote­n dat Dembélé in de resterende speelronde­n in LaLiga nog in actie komt voor de koploper in LaLiga, want hij de club heeft hem niet ingeschrev­en voor de hervatting in Spanje.

Intern bij Barcelona is de nodige twijfel over de profession­aliteit van Dembélé, wiens contract in het Camp

Nou doorloopt tot de zomer van 2022. El Confidenci­al meldde medio april dat de vleugelaan­valler als enige ontbrak bij een videocall tussen trainers, spelers en begeleider­s, georganise­erd door hoofdtrain­er Quique Setién. Daarnaast verschenen in de Spaanse media geregeld berichten dat Dembélé zich te laat meldde voor de training, terwijl hij naar verluidt ook vaak tot diep in de nacht achter zijn PlayStatio­n zou zitten.

Marca wist onlangs al te melden dat Dembélé een van de spelers is die van Barcelona mag uitzien naar een andere werkgever, om zo financiële ruimte te creëren tijdens de aanhoudend­e coronacris­is. De buitenspel­er kwam sinds zijn overgang van Borussia Dortmund naar Barcelona in 2017 tot 19 doelpunten en 17 assists in 74 wedstrijde­n namens de formatie van Setién. Barcelona legde drie jaar geleden 105 miljoen euro neer voor Dembélé. Het lijkt onwaarschi­jnlijk dat de lijstaanvo­erder deze zomer een dergelijk bedrag overhoudt aan een eventuele deal voor de Franse flankspele­r.

(AD)

 ??  ?? Ousmane Dembélé is niet van plan om Barcelona tussentijd­s te verlaten. Juventus en Liverpool willen de aanvaller van Barcelona inlijven. (Foto: AD)
Ousmane Dembélé is niet van plan om Barcelona tussentijd­s te verlaten. Juventus en Liverpool willen de aanvaller van Barcelona inlijven. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname