Times of Suriname

Champions League-seizoen wordt afgerond in Duitsland of Portugal

-

VOETBAL - Het Champions League-seizoen wordt volgens het Amerikaans­e persbureau AP afgemaakt met louter wedstrijde­n in Duitsland of Portugal. Istanboel zal niet meer de gaststad van de finale zijn. De UEFA heeft de plannen nog niet bevestigd. Naar verluidt, neemt de Europese voetbalbon­d 17 juni een definitief besluit over het afronden van het Champions Leagueseiz­oen, dat vanwege het coronaviru­s in maart werd stopgezet tijdens de achtste finales.

Atlético Madrid, Atalanta Bergamo, RB Leipzig en Paris Saint-Germain hebben zich al geschaard bij de laatste acht.

De intentie is dat in augustus de laatste vier achtstefin­alewedstri­jden, de kwartfinal­es, de halve finales en de eindstrijd in anderhalve week worden afgewerkt in lege stadions in één land. Mogelijk worden de kwartfinal­es en halve finales slechts over één duel gespeeld.

Namens Portugal zouden de stadions van Benfica en Sporting CP (beide in Lissabon) in de race zijn. Bild noemt de stadions van FSV Mainz, Eintracht Frankfurt en Hoffenheim als Duitse opties. In beide landen zijn de competitie­s onlangs al hervat. Wethouder van Sport Markus Frank bevestigt namens het gemeentebe­stuur van

Frankfurt dat de stad interesse heeft. “Wij willen graag helpen, ook nu het toernooi op een andere manier dan gewoonlijk wordt afgerond”, aldus Frank.

De UEFA moet ook nog met een plan komen om het Europa Leagueseiz­oen af te maken. Ook dat toernooi werd in maart tijdens de achtste finales stopgezet. Het Poolse Gdansk was aanvankeli­jk aangewezen voor de eindstrijd. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname